Elokuu – Katja Valtanen

Elokuun Valokeilaaja: Katja Valtanen!

Olen Valtasen Katja ja tulen Juvalta. Kolme vuotta vanhaan uusperheeseeni kuuluvat mieheni Veikko ja hänen lapsensa Pinja 17 v ja Sampsa 15 v, omat lapsoseni Osku 13 v ja Sani 11 v sekä maailman ihanin puolivuotias Peppi- koiruli.

Työskentelen sosiaalialalla, päihdetyön ohjaajana. Syksyllä aloitan työn ohella sosionomiopinnot. Aiemmin olen työskennellyt useita vuosia kehitysvammaisten parissa sekä hetken aikaa hierojayrittäjänä.

Jeesuksesta olen kuullut jo kuuden vanhana, kun äitini tuli uskoon ja kuskasi kokouksiin. Hän piti myös pyhäkoulua meille sekä kylän lapsille. Silloin olin jo sanonut, että Jeesus on Herra. Lapsen usko ei kuitenkaan kantanut murrosiän yli ja maailmassa vierähti vuosi jos toinenkin. Paljon ehti tapahtua, mutta koen Jumalan varjelleen minut monilta ikäviltä asioilta. Vuonna 2002 olin niin pahasti solmussa itseni ja asioideni kanssa, että päätin lähteä vapiksen nuorteniltaan. Siellä sain kohdata Jeesuksen omana Pelastajanani ja Vapahtajanani ja sillä tiellä olen saanut kulkea ja kasvaa.

Rakastan Mikkelin vapaaseurakuntaa ja ihmisiä siellä. Sain tulla siellä uskoon ja oppia Jeesuksesta. Olen myös saanut seurakunnasta monia rakkaita, todellisia ystäviä. Viime aikoina olen käynyt kokouksissa hiukan harvemmin johtuen osittain kolmivuorotyöstäni.

Olen toiminut seurakunnassa rukouspalvelijana ja se kiinnostaa edelleen.

Joh.13:35 ”siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus”.

7. Kerro jokin tapaus elämästäsi, jota uskomattomat pitäisivät ”yliluonnollisena”?
Kesällä 2002, juuri uskoontulleina saimme rakkaan ystäväni kanssa kohdata itsensä Herran Jeesuksen, joka ilmestyi meille. Vieläkin menen kananlihalle, kun muistelen tilannetta.. Se oli valtavaa ja on vaikuttanut minuun eniten!

Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Tämä Psalmi 34 osui ja upposi aikoinaan minuun.

9. Kenet haastat syyskuun Valokeilaan?
Haastan Piispan. 🙂