Heinäkuu – Pekka Nyrhinen

Heinäkuun Valokeilassa Pekka Nyrhinen!

Olen Pekka Nyrhinen 43-vuotias perheenisä. Perheeseeni kuuluu vaimo Irene, lapset Vili ja Vanessa, 2 koiraa ja kissa. Olen syntynyt Tuusulassa, josta useamman muuton kautta ajautunut Ristiinaan, isäni työn kautta. Ristiinassa olen käynyt peruskoulun ja Mikkelissä ammatilliset koulutukset. Mikkelissä olenkin asunut kohta 20 vuotta.

2. Millä alalla työskentelet?
Työskentelen sosiaalialalla, kuntoutusohjaajana. Asiakkaani ovat mielenterveyskuntoutujia. Pidän työstäni hyvin paljon. Välillä työni onkin aika haastavaa, mutta myös hyvin palkitsevaa.

Pikkupoikana ollessani mummolassa, kävimme mummon kanssa kirkossa ja jo tuolloin sain kosketuspintaa Jeesukseen. Olenkin, jossain määrin ollut siitä lähtien uskossa, mutta myöhemmin tein lopullisen uskonratkaisun, vuotta en kyllä muista. Muistaakseni 2002 kävin seurakunnassamme kasteella.

Tällä hetkellä suhteeni seurakuntaan on hieman etäinen. Tämä johtuu siitä, että pienten lasten ja työni ohessa olen rakentanut perheelleni taloa. Onneksi kyseinen projekti alkaa olla loppusuoralla.

5. Mistä olet kiitollinen seurakunnassa?
Ystävistä, joita on seurakunnastamme tullut.

Tätä onkin tullut pohdittua, ehkä perheelle suunnattu toiminta, jossa perheet voisivat yhdessä kokoontua pohtimaan sanan sisältöä sekä perheeseen liittyviä asioita.

7. Jos saisit toivoa seurakuntaan jotain, niin mitä?
Perhetyötä ja perheille, joissa on pieniä lapsia, yhteistä toimintaa.

Toivon kaikille seurakuntalaisille hyvää ja lämmintä kesää, jossa elämämme tärkein asia saa johdattaa eli Jeesuksen rakkaus, meitä jokaista kohtaan.

No jos kuitenkin kaksi sanaa SISÄINEN RAUHA ja selityksenä: sen voi saavuttaa Jeesuksen avulla.

10. Kenet haastat kesäkuun Valokeilaan?
Tuossa aikaisemmin tuli mainittua, että kävin kasteella muistaakseni vuonna 2002, tuolloin samaan aikaan oli useampikin henkilö samassa tilaisuudessa. Tämän pohjalta haastan 🙂 :n elokuun Valokeilaan.