Kesäkuu – Sinikka Laine

Kesäkuun Valokeilassa Sinikka Laine

Kukas olet ja mistäs tulet?
Olen Sinikka Elisabet Laine. Syntynyt Salossa ja kasvanut Turussa. Joidenkin mutkien kautta saavuin perheeni kanssa Mikkeliin v. 1980.

Mitä teet työksesi?
Työskentelen kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksessa ja pidän kovasti työstäni.

Miten/missä tapasit Nasaretin Miehen?
Olimme menettäneet ensimmäisen tyttäremme kuolemalle ja myöhemmin neljännen lapsemme sairastuttua vakavasti, valvoessani hänen sairaalavuoteeänsa vierellä, kysyin hiljaa: “Jos Jumala olet olemassa, niin paranna lapseni”. Seuraavana aamuna tyttäreni tuli tajuihinsa ja parantui vaarallisesta sairaudestaan täysin. Muutaman viikon päästä Herra itse tuli kotiini ja puhutteli minua kolmena iltana peräkkäin. Yritin vastustella loppuun asti ja hylätä Hänen kutsunsa. Eräänä iltana jopa opetin Herraa, ettei siellä mitään helvettiä ole kuoleman jälkeen, vaan ihminen vaan nukkuu pois. Silloin Jeesus antoi minun tuntea, mitä on elää ilman Jumalan suojelua ja siitä voin hiukan kuvitella, mitä on kuolla ilman Kristusta. Kauhistuttavaa.

Eräänä iltana kuitenkin päätin käydä tutustumassa Vapaakirkkoon ja sille tielle jäin. Helena Penttilä oli pitämässä torstai-illan opetusta ja ihmeellistä kyllä, hän puhui alttarilta kaikki kysymykseni ja ajatukseni. Sillä tiellä olen edelleen ja haluan pysyäkin.

Millainen suhde sinulla on seurakuntaan?
Seurakunta on ollut minulle aina tärkeä ja olen aina viihtynyt siellä. En voisi ajatellakaan muuta seurakuntaa! 🙂 Olen saanut tulla uskoon ja kasvaa rakastavassa ja huolehtivassa seurakunnassa. Edelleen suhde on läheinen tuon uskoontuloajan ihmisiin ja
muihinkin.

Millainen seurakuntatyö sinua innostaa?
Toivoisin seurakunnan olevan moniuloitteinen. Minusta hyvä raamatunopetus on tärkeintä, yhdistettynä rukouksen kanssa. Ulospäin suuntautumista tarvitaan ja ehdottomasti vasta uskoontulleista täytyy pitää huolta. Tällä hetkellä lapsi ja varkkityö on mielestäni erittäin tärkeää, unohtamatta muitakaan ikäluokkia. Toivon, että pastorin perhe pian löytää oman ihanan asunnon ja seurakunta lähtee tukemaan heitä uudessa työssään.

Mihin kysymykseen, jota ei kysytty, haluaisit vastata? (Vastaa siihenkin!)
Janoan niin suuresti Jumalan Pyhän Hengen voimakkampaa ilmestystä ja toiveeni on, ettemme arvostele Hengen toimintaa. Oikein meidän tulee kuitenkin arvioida ilmiöitä Jumalan Sanan kautta.

Terveiset seurakuntalaisille?
Vaikka meitä seurakunnassa on vähäinen määrä, uskon, että pystymme yhdessä tehden suuriin asioihin, kun Jeesus on johtajamme. Itselleen kuoleminen ja lapsenkaltaiseksi tuleminen uskossaan on vaikeaa, muttei mahdotonta, koska se on Raamatun Sanaa.

Kenet haastat heinäkuun Valokeilaan?
Selviää seuraavassa numerossa! 😉 🙂