Syyskuu – Satu-Marianne Piispa

Syyskuun Valokeilassa: Satu-Marianne Piispa

My name is Piispa. Satu-Marianne Piispa, ja ihan Mikkelissä asustelen. Perheessämme on kuusi henkeä: minä, 2 kouluikäistä lasta sekä Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Olen tänä keväänä valmistunut IT-puolelta digitaalisen viestinnän datanomiksi. Se tarkoittaa, että teen esim. nettisivuja, lehtien taittoja, kuvankäsittelyä, radio-ohjelmiakin, jotka tosin viime vuosina on olleet tyystin poissa omista kuvioistani. Nyt elokuussa aloitin sosiaalialan opinnot Mikkelin Ammattikorkeakoulussa, ja 3-4 vuoden kuluttua minusta pitäisi sitten tulla sosionomi. Ainakin tällä hetkellä päätähtäin on kuitenkin taideterapeutin ammatissa sekulaarisessa mielessä, mutta kaikessa mitä teen on ajatus, että joskus olen Herran työssä muualla kuin Suomessa. Saas nähdä.

Tapasin Jeesuksen keskellä päivää, keskellä Mikkelin kaupunkia polliisiaseman edessä 1.10.2003. Eräs tuttu rouva jutteli siinä kanssani ja kysyi saako hän rukoilla puolestani. En yksinkertaisesti ilennyt kieltäytyä, ja koko ”posmituksen ajan” vaan ajattelin, että ”voi kun se ei ainakaan huutais mitää HALLELUUUJAAA!!!”! Yllätys oli sitäkin suurempi, kun tiesin, että hän kielitaidottomana ei puhu muuta luonnollista kieltä kuin suomea, ja kuitenkin hän siinä keskellä katua päästeli sujuvasti japania! Kyse oli siis kielillä puhumisesta, joka on yksi Pyhän Hengen antama lahja. Hän sanoikin, että ‘Herra kysyy sinulta: ”vieläkö epäilet’?” Niin… Kyllähän tuossa tilanteessa alkoi se epäilyksen varjo heikentyä, ja muutamaa päivää myöhemmin Jeesus tuli läpi sydämeeni, jihuu!

Rakastan sitä ja seurakuntaperhettä. Seurakuntaperheenä käsitän kaikki uudestisyntyneet uskovat ympärilläni ja koko maailmassa. Inhimilliset seurakuntarajat ovat olemassa helpottaakseen käytännön elämää, ja hienoisten hengellisten vivahteiden ja toimintatapojen, hengellisten näkyjen korostaminen antaa vain mahdollisuuden, että me ihmisinä löydämme sen itsellemme sopivan kotipesän. Näen senkin osoituksena Jumalan rakkaudesta. Pyhä Henki ei aseta hengellisiä karsinoita oman Henkensä ilmentymisen välille, jos niitä syntyy, ne ovat täysin ihmisen tekemiä.

Hmmm… aika monenlainen toiminta. Viime kesänä yllätyin, että todella rakastin olla mukana seurakuntamme lastenleirillä. Lapsityö ei niinkään ole ollut omalla sydämentapetillani koskaan. Kyllä minua ehkä eniten kiinnostaa evankeliointi taiteen avulla ja ihmisten innostaminen uusien toimintatapojen kokeiluun. On turhaa sanoa, että ei osaa vaikkapa maalata: jokainen osaa pitää sivellintä kädessään tai vaikka varpaiden välissä! Kyse ei ole osaamisesta, vaan kokeilun halusta, omasta tahdosta ja itse asetettujen tai jonkun toisen ihmisen asettamien rajojen rikkomisesta tässäkin asiassa.

Olen saanut tulla ihanaan, omaan kotiin. Innostutaan yhdessä tekemisestä ja erityisesti sielujen voittamisesta Kristukselle oman seurakunnan toiminnan kautta! Ensisijaisesti olemme vastuussa omasta hengellisestä tilastamme ja seurakuntayhteydestä, mutta heti perässä tulee vastuumme avata tietä Kristuksen luo heille, jotka eivät sitä ole vielä löytäneet. Jos Sinä et mene, kenet Herra voi lähettää? Kaikki eivät ole evankelistoja, mutta kaikki ovat Jumalan Kirjeitä!

7. Kerro jokin tapaus elämästäsi, jota uskomattomat pitäisivät ”yliluonnollisena”?
Voi… niitä on aivan… siis TODELLA paljon! Sitä ei ymmärrä mitä on, kun Universumin Luoja ilmestyy Sinulle ja todella voit kommunikoida Hänen kanssaan, ennen kuin itse on antanut Pyhälle Hengelle luvan tulla oman elämäänsä! Herra voi puhua unien kautta, valveilla nähtyjen, rukouksessa tulevien näkyjen kautta, tiedonsanojen kautta, sydämen puheen kautta… En minäkään ymmärtänyt, vaan luulin, että uskovaisena oleminen on maailman kuolettavin asia, ei voi olla mitään tylsempää kuin olla uskossa! Ja “uskoon tullaan” niin, että rukoilet vaikka itseksesi, että Jeesus antaisi sun syntisi anteeksi, ja tulisi ja muuttaisi sun elämän. Tämän jälkeen mene kiireesti mukaan johonkin kristilliseen seurakuntaan, sillä vain seurakuntayhteydessä voit kasvaa uskossa, ja saat paljon ihania, elinikäisiä ystäviä. 🙂

Esimerkiksi olen omin silmin todistanut, kun erään ihmisen (jonka hyvin tunsin) jalka kasvoi huomattavan nopeasti tasamittaan toisen jalan kanssa. Uskoni alkuaikoina tulin joulun alla soittaneeksi silloiseen kirkkokuntaani kuuluneelle kummitädilleni, ja päädyin perustelemaan ratkaisuani noin puoleksitoista tunniksi. (Vaikka ei olisi tarvinnut, mutta olin nuori uskova ja toisaalta myös kunnioitin kummitätiäni.) Olin juuri jäänyt kahden lapseni kanssa yksin, ja puhelun aikana rukoilin, että ”Herra, millä mä maksan tämänkin puhelun?”. Saman puhelun kestäessä kuulin, kuinka puhelimeeni tuli tekstiviesti. Puhelun jälkeen katsoin, ja siinä luki vain ”Lisää rahaa tulossa!” Puolen vuoden takainen työnantajani oli unohtanut maksaa kesälomarahat! Kunnia Jumalalle! Näitä esimerkkejä on tooodella paljon. Mieti, miten Sinun elämäsi muuttuisi Jeesuksen myötä!

Jer.29:11 ” Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Kokeile Jeesusta, ei maksa mitään, mutta antaa Sulle KAIKEN.

9. Kenet haastat lokakuun Valokeilaan?
Taidampa haastaa Rautiaisen Pirkon! 🙂