Toukokuu – Merja Herranen

Toukokuun Valokeilassa Merja Herranen!

Kukas olet ja mistäs tulet?

– Herrasen Merja olen ja tulen pellon laidalta metsän reunasta. Juuret on syvällä Satakuntalaisessa savimaassa, ja matkaa on tehty Päijät- ja Kanta-Hämeen kautta Etelä-Savoon. Mikkelin seudulla on nyt asuttu aika tarkkaan kolme vuotta. Eli olen tällainen juro ja hiljainen satahämäläinen.

Millä alalla työskentelet vai opiskeletko?

– Työskentelen rikosseuraamusalalla.

Miten/missä tapasit Nasaretin Miehen?

Sanoisinko, että olin kuullut Hänestä paljon, ihan lapsesta asti. Ja teini-iässä yritettiin myös tehdä tuttavuutta, mutta maailman pauhu tukki tyttären korvat… Henkilökohtaista suhdetta olemme luoneet kuitenkin vasta reilun vuoden verran. Mieheni Pekka tuli uskoon, ja se oli mulle aikamoinen pamaus. Yhtenä iltana Pekka oli kirkolla, ja minä kuuntelin kotona bass n’Helenin biisiä Taisteluni. Putosin polvilleni lattialle ja itkin. Se oli näin jälkeenpäin ajateltuna se ensimmäinen todellinen kohtaaminen. Sitten lähdin Pekan mukana seurakuntaan. Mulle uskoontulo ei ollut mikään järisyttävä tapahtuma, vaan tietoinen päätös. Pikku hiljaa olen päässyt kokemaan Jumalan ihmeellistä rakkautta, ja kasvanut Hengessä sekä yhteydessä Jeesukseen että seurakuntaan.

Millainen suhde sinulla on seurakuntaan?

– Lämmin 🙂 Nyt, reilun vuoden jälkeen ihmiset alkavat jo olla tuttuja, ja tunnen kuuluvani kiinteästi seurakuntaperheeseen. Olen mukana kahvitusringissä, ja jos on jotain pikku hommia, niin autan jos suinkin osaan. Haluan palvella.

Mistä olet kiitollinen seurakunnassa?

– Aidosta hengellisyydestä, että todellakin palvelemme yhdessä Elävää Jumalaa. Se näkyy ja tuntuu. Olen kiitollinen myös siitä, miten lämpimästi meidät vasta-uskoontulleina otettiin vastaan, ohjaukseen ja huolenpitoon.

Millainen seurakuntatoiminta sinua innostaa?

– Kun tulin seurakuntaan, meille “taaperoille” oli Startti-solu, jossa opiskeltiin perusasioita ja luettiin Raamattua. Sille olisi edelleenkin tilausta, ainakin itselläni. Muutenkin pidän kaikesta sellaisesta toiminnasta, jossa olemme ja teemme yhdessä. Olkoon se sitten perinteistä kokouselämää, yhteisiä retkiä tai vaikkapa kirpparitoimintaa, kuten nyt 15.5. Tiivistetysti siis oikeastaan kaikki 🙂

Jos saisit toivoa seurakuntaan jotain, niin mitä?

– Paljon uusia ihmisiä. Herätystä. Mutta se toive ei koske vain meidän seurakuntaa tietenkään. Ja kokouksiin aina reippaasti ylistystä!

Mihin kysymykseen, jota ei kysytty, haluaisit vastata? (Vastaa siihenkin!)

Mikä on unelmasi hengellisessä työssä? Että rohkenisin palavasti palvella Herraa arjessa, olla elävänä todistuksena Hänen voimastaan ja rakkaudestaan. Ja jos jonain päivänä voisin työskennellä mieheni rinnalla, minne Herra sitten meitä johtaakaan…

Terveiset seurakuntalaisille?

– Lähtekää rohkeasti mukaan toimintaan, jokainen voi tehdä jotakin pientä. Palvelemalla saa itselleen siunauksia (tämä on omakohtainen kokemus). Annetaan Kristuksen rakkauden virrata kauttamme. Niin, ja meitä saa muistaa rukouksissa 🙂

Sana ihmiselle, joka ei ole tavannut Jeesusta?

– Uskovan elämä ei ole tylsää, rajoitettua tai ankeaa. Se on täynnä iloa, upeita kokemuksia, ja ne maalliset asiat, joista luovut, saat monin verroin parempina takaisin. Kaiken tuntee syvemmin, myös surussa on Jumalan rakkauden tuntu. Mitä ikinä oletkaan tehnyt, Jeesus rakastaa juuri sinua, ja haluaa antaa sinulle uuden elämän. Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä, meidän ainoa toivomme ja ainut vastaus siihen sydämen tyhjyyteen, joka yltäkylläisyydessä tai kurjuudessa asuu. Tulipa monta sanaa….

Kenet haastat kesäkuun Valokeilaan?

– Taidan valita “xxxxxxxxxxx xxxxxxx” xxxxxx 🙂 (Toimitus pidättää oikeuden tietoon kuun vaihteeseen saakka!)