Huhti-toukokuu – Seppo Halonen

Huhti-toukuun Valokeilassa: Seppo Halonen!

Olen Seppo Olavi Halonen. Synnyin kauan sitten v. 1941 Mikkelissä. Kasvoin aikuisikään Haukivuoren Hämeenkylässä, jossa lapsuuskotini on. Avioliittoon mentyämme 1966 Raijan kanssa, asuimme Mikkelissä ja Joensuussa. Palasimme pian takaisin Mikkeliin. Herran työhön kutsun saatuamme 70-luvun loppupuolella, olemme asuneet Jerusalemissa ja Kiteellä ja sitten taas täällä varsinaisessa kotikaupungissamme Mikkelissä. Meillä on kaksi aikuisikäistä tytärtä Marjaana ja Kristiina, he asuvat perheidensä kanssa Mikkelissä.

Pastorina olen ollut eläkkeellä yhdeksän vuotta. Työn ja toiminnan kannalta katsoen on tehtäviä ollut riittävästi, sanan julistamista – lähetystyötä(Israel) – metsänhoitoa – pieniä rakennusprojekteja ja muutakin siltä väliltä. Aion jatkaa, jos Jumala terveyttä ja tehtäviä suo.

Uskovainen Äitini huolen siitä, että tulin tuntemaan Jeesuksen jo lapsena. Jeesuksen lupaus olla omiensa kanssa on toteutunut minunkin kohdallani, silloin kun kuljin kauempana hänestä, en kuitenkaan uskoani menettäneenä.

Mielestäni minulla on ihan hyvä ja lämmin suhde. Muistamme rukouksissamme Herran edessä seurakuntaamme, lähes joka päivä.

Minua innostaa millainen seurakuntatoiminta hyvänsä, joka toteutetaan Jumalan kunniaa ja hänen parastansa etsien, samoin jokaisen seurakuntalaisten ja kaupunkimme ja maamme parhaaksi ja muistamme myös lähetystyötä koko maailmalle.

Kun muistamme, että seurakuntamme on Kristuksen seurakunta, ostettu Hänen kalliilla sovintoverellään, Jumalan väärentämättömään ja katoamattomaan sanaan, Pyhän Hengen johdossa turvaten, niin meidän käy hyvin. Saavutamme uskon päämäärän sielujemme pelastuksen.

7. Kerro jokin tapaus elämästäsi, jota uskomattomat pitäisivät ”yliluonnollisena”?

”Erehdyin” puhumaan kielillä 12-vuotiaana uskomattomassa kaveriporukassa.

Jumala etsii jokaista ihmistä elämänsä aikana, joku saa armon ottaa vastaan pelastuksen elämänsä alkutaipaleella, toiset keski-ikäisenä ja jotkut vanhuudessa. Jumala rakastaa jokaista ihmistä ja haluaa, että kaikki tulisivat tuntemaan totuuden. Mistä ihmisen sitten tulisi pelastua? Ihmisen tulisi pelastua synnin, kuoleman ja saatanan vallasta. Ne ovat asiat, jotka johtavat ihmisen iankaikkiseen eroon Jumalasta eli kadotukseen. Totuus on se, että Jeesus Jumalan Poika on yksi ja ainoa, jolla on valta pelastaa. ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut”…, (Apostolien teot 16:31.)

9. Kenet haastat xkuun Valokeilaan?

Haastan Xxxx Xxxxxxxx. 🙂