Luova evankeliointi

Raamattu kertoo monista taidemuodoista, kuten runous, draama, lausunta, musiikki, tanssi, arkkitehtuuri, muut esittävät taiteet… Ihminen on aina käyttänyt kaikkia mahdollisia tapoja ylistääkseen Jumalaa. Lukutaidottomien kansojen keskuudessa koko evankeliumi olisi jäänyt saamatta ilman luovuuden lahjaa!

Seurakunnan tärkein tehtävä on johdattaa ihmisiä pelastukseen ja ruokkia heitä hengellisesti. Taide voi olla mahtava väline elävän, toimivan seurakuntaelämän rakentamisessa, ja sillä voi olla monia rooleja seurakunnassa.

Taide esimerkiksi

• herättää uusia ajatuksia uskosta ja evankeliumista
  • on keino opetella kuulemaan Pyhän Hengen ääntä
  • elävöittää ja raikastaa seurakuntaa ja seurakuntalaisia
  • luo matalamman kynnyksen tulla seurakuntaan.

Taide ja luovuus on vain yksi työkalu Jumalan elopellolla. Sen vaikutukset eivät välttämättä näy heti, mutta pitkällä tähtäimellä ne yltävät hyvin kauas sekä ajallisesti että maantieteellisesti. Eloa on paljon, mutta aikaa vähän!

Katso myös valtakunnallisen Luovan Evankelioinnin Verkosto LEVin sivu tästä linkistä.

Taide-evankeliointi –asioista kiinnostuessasi ota yhteys seurakunnanjohtaja Hannu Hietaniemeen, tai taide-evankelista Satu-Marianne Piispaan.

Piispan luovan evankelioinnin sivut (engl.) löytyvät kuvaa klikkaamalla:

header2pieni