top of page
  • Tommi Laaksovuori

Herra on lähellä jokaista ihmistä

Minua jaksaa ihmetyttää ja ilahduttaa Jumalan tapa kohdata murheellista ja murtunutta ihmistä. Tämä tapa kumpuaa rakkaudesta, joka Jumala itse on. On huikeaa ajatella, että Jumala, joka on kaikkivaltias ja käsittämättömän suuri, on kiinnostunut kohtaamaan henkilökohtaisesti jokaista pientä ihmistä. Hänen edessään ovat kaikki maailman ihmiset, mukaan lukien menneet ja tulevat. Silti hän niin mielellään pysähtyy rakastamansa yksilön ääreen. Tämä Jumalan rakkaus kaikkia ihmisiä ja yhtä ihmistä kohtaan näkyy läpi Raamatun ja jokaisessa evankeliumissa.


Johanneksen evankeliumin luku 20 on täynnä mielenkiintoisia asioita ja yksityiskohtia. Eräs kaunis esimerkki on luvun alussa, jossa saamme selostuksen siitä, miten kaksi opetuslasta juoksi Jeesuksen haudalle, suoritti siellä pikaisen ”tupatarkastuksen” ja lähti sitten kotiin. Meille kerrotaan myös, että joku jäi haudan eteen ja itki siinä.


Näemme kuvan murtuneesta Mariasta, joka ei halunnut lähteä pois. Maria oli niitä ihmisiä, joita Jeesus oli kohdannut ja joka oli saanut kokea Jumalan rakkauden ja läsnäolon. Nyt murheen ja tuskan hetkellä tarina sai jatkoa, ja Mariasta tuli ensimmäinen ylösnousemuksen todistaja. Näinkään historiallisella ja käänteentekevällä hetkellä Jumala ei käynyt murtuneen sydämen ohitse. Eikä hän halua käydä nytkään.


Mariasta tuntui varmasti siltä, että Jeesus oli niin kaukana kuin vain mahdollista. Niin ei kuitenkaan ollut asianlaita. Jeesus oli lähempänä kuin koskaan. Samoin Hän on sinun kohdallasi. Hän kohtaa edelleen yksilöä ja välittää syvästi jokaisesta. Jos sinä olet tänään murtuneella sydämellä, niin tiedä, että Hän on lähellä! Jos ystäväsi on murtuneella sydämellä, kanna häntä rohkeasti rukouksissa Jeesuksen puoleen, sillä Hän välittää.


Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps. 34:1


Tommi Laaksovuori

63 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page