top of page
  • Maija Roini-Lahti

Lumihiutaleiden ainutlaatuisuus ja elämämme ihmeellisyys

Tänäänkin satelee hiljalleen vielä lunta, vaikka moni jo odottelee keväisiä kelejä. Itse menisin vielä mielelläni ladulle hiihtämään, jos niin paljon lunta tulisi! Lumihiutaleet kuitenkin alkoivat puhutella minua jo talven kirpakkaina pakkaspäivinä. Nekin ovat ainutlaatuisia, kuten me ihmiset. Lumihiutaleet ovat kuusikulmaisia kaikki, mutta jokainen silti omanlaisensa, koska jokainen on kulkenut oman tiensä maan pinnalle eri olosuhteiden ja lämpötilojen kautta.


Oletko viime aikoina iloinnut ainutlaatuisuudestasi ja siitä, miten arvokas olet? Jumala on luonut sinut tarkoitusta varten ja se elämä, jonka Hän on sinulle antanut, on ainutlaatuinen. Osaisimmepa iloita ja olla hyvällä tavalla ylpeitä siitä, että meillä on aivan omanlainen tie takanamme ja eteenpäinkin kuljettavanamme! Helposti vertaamme itseämme muihin, mikä ei ole huono asia, jos tarkastelemme elämiemme yhtäläisyyksiä ja erilaisuuksia, ja rikastumme löytämästämme ainutlaatuisuudesta. Mutta niin helposti vertailemme toisiamme nurjalla mielellä.


Muistathan aina, että Jumala on valmistanut sinulle parhaan suunnitelman, jos haluat siihen tarttua! Hän on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoillen kulkevat. Hän on nähnyt kaikki olosuhteet ja Hän tekee meissä ihmeellistä työtään koko elämämme ajan, jos niin haluamme. Antaudutaan täysin Hänen muovattavakseen tänäänkin, koska Hän on se Savenvalaja, joka on meidät taidolla jo alun alkaenkin valanut.


Jos tarkastelisit lumihiutaleita tai lumikiteitä suurennuslasilla, näkisit niiden hienon rakenteen vielä tarkemmin. Pyhä Henki, Jumalan Henki, voi samalla tavalla näyttää sinulle elämäsi kauneuden, jos se muuten on peittynyt vaikeiden asioiden alle. Meidän katseemme kiinnittyy usein vain hankaliin elämän asioihin. Niihinkin voi liittyä paljon enemmän kuin ymmärrämme, ja niiden kautta voimme saada myös siunauksia, hyviä asioita. “Katso, minä teen uutta, nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.” (Jes. 43:19). Tuo jae kuvastaa sitä, kuinka voimallinen Jumala on. Meidänkin kohdallamme.


Raamatussa sanotaan vielä: “Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.” (Ps. 119:105). Meidän on hyvä kulkea siinä valossa. Meidän ei tarvitse ajelehtia maailman myrskyjen heiteltävinä, vaan Jumalan Sana meille näyttää tietä. Hänen Pyhä Henkensä avaa ymmärryksemme, kun sitä pyydämme.


Jos lumihiutaleet eivät laskeutuessaan sula, ne laskeutuvat pehmeästi sijoilleen mikä minnekin. Kun niitä on paljon, ne muodostavat kauniisti lumipeitteen, josta ei silmillä erota yksittäisiä hiutaleita. Uskovat voivat muodostaa tuollaisen saumattoman kauniin siunauksen peitteen, joka heijastaa Taivaallisen Isämme Valkeutta tämän ajan maailman pimeyteen. Hänen Valonsa heijastelee toivottavasti tulevina päivinä meistäkin, aivan kuten ihanat timantit tuikkivat lumihangessa, kun auringon säteet niihin osuvat.


Olet uusi luomus Kristuksessa, kun olet päättänyt seurata Jeesusta. Hän voi kääntää tappiotkin voitoiksi. Kauneinta, mitä tiedän, on kuulla todistuksia siitä, kuinka Taivaallinen Isämme on itse kutakin kohdannut ja johdattanut elämän pienissä ja suuremmissa asioissa. Kerro sinäkin oma todistuksesi jollekin rohkaisuksi.


Lumihiutaleet ilahduttavat minua valtavasti. Niidenkin ainutlaatuisuus kertoo Jumalan ihmeellisestä luomistyöstä. Niin mekin! ”Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti…” (Ps. 139:14).


Maija Roini-Lahti

54 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page