top of page
  • Writer's pictureHannu Hietaniemi

Anteeksi, väärä numero!

Nämä ovat meille kaikille tutut sanat, jotka aina silloin tällöin kuulemme vastatessamme puhelimeen. Itsekin olen samat sanat sanonut monta kertaa elämäni aikana, kun olen huomannut soittaneeni väärälle henkilölle. Tietysti tällainen voi vastaajapuolella herättää vähän ärtymystä, kun joku oma puuha on keskeytynyt puhelimen pirinään ja toinen vain tokaisee, että anteeksi väärä numero. Toisaalta sekin on parempi kuin vain lyödä puhelimen luuri kiinni pukahtamatta mitään.


Muistan aikanaan isäni joutuneen tahtomattaan tilanteeseen, joka ei ollut hänen syynsä. Isäni oli erään firman työnjohtaja ja hänen piti soittaa omalle pomolleen tärkeästä asiasta. Kuinka ollakaan puhelu menikin erään metsänvartijan kotiin. No ensimmäinen kerta anteeksipyyntöineen vielä menetteli, mutta kun se tapahtui samana aamuna kolmannen kerran, oli vähällä, että vastapuoli ei tullut lankoja pitkin ns. kylään!


Hän oli juuri valvonut työnsä vuoksi koko yön ja isäni soitot olivat herättäneet hänet toistuvasti. Kyllähän siinä monta kertaa tarkistettiin numeroa ja ihmeteltiin missä oli vika. Myöhemmin selvisi, että puhelinkeskus oli mennyt jotenkin vikatilaan ja vaikka isällä oli oikea numero, puhelut menivät tälle metsänvartijalle.


Tämä on vain yksi tarina monien joukossa ja sinulla saattaa olla niitä samasta aiheesta lisää. Aina tällainen vikasoitto ei kuitenkaan ole turha, sillä jos hetkeksi pysähtyy kuulemaan vastaajaa, voi siitä kehkeytyä syvällinen keskustelu. Eräs ystäväni tapasikin sanoa tällaiselle soittajalle, että ei tämä ole väärä numero, vaan ihan oikea numero. Joskus se johti syvällisiin keskusteluihin.


Elämän matkan varrella meillä on kaikilla tärkeitä puheluita ja yhteydenottoja, joihin toivomme, että vastataan. Oman elämäni tärkein yhteydenotto tapahtui 1981 naapurikylän koulun luokkahuoneessa, erään hengellisen tilaisuuden lopussa. Olin monet kerrat laistanut tämän yhteydenoton, vedoten mielessäni milloin mihinkin. Oli mielestäni väärä ajankohta; elämässä oli kaikki hyvin, ehkä perehdyn asiaan vanhempana, mitä ihmiset sanovat jne. Verukkeita oli vaikka kuinka paljon.


Tuo ”puhelin” ei kuitenkaan lakannut soimasta ja herätti minussa monenlaisia tunteita. Ärtymystä, kuten tuolla metsänvartijalla kun ei saa olla rauhassa, mutta toisaalta heräsi ajatus siitä, että mitä jos tuo ”lakkaa soimasta”? Vapunpäivänä vuonna 1981 lopulta tajusin vastata tähän yhteydenottoon ja sain kokea, kuinka elämäni laskettiin sellaisen perustuksen varaan, joka ei ollut itse valmistamani.


Raamatussa puhutaan tästä perustuksesta. 1 Kor. 3:11 sanoo: ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea”. Sen jälkeen olen saanut monta kertaa soittaa Taivaan Isälle asioistani. Hän ei sulje ”puhelinta”, vaan kuulee omiensa huokauksetkin.


Toki sen olen nähnyt, että tätä yhteyttä yritetään häiritä, yritetään saattaa ”sisimmän keskus” vikatilaan. Parasta mitä silloin voi tehdä, on mennä Jeesuksen ristin juurelle ja pyytää häntä näyttämään missä vika on.


Kuningas Daavid oli tämän tajunnut ja toteaa Psalmissa 3:8 ”Yksin Herralta tulee apu, sinulta kansasi saa siunauksen.” Mahtavaa on sekin, että myös ”taivaasta soitetaan”. Uskossa oloaikanani näin on käynyt monta kertaa. Nämä ovat tärkeitä hetkiä elämässä.


Ystävä! Kun seuraavan kerran elämässäsi huomaat, että taivaasta otetaan sinuun yhteyttä, älä lyö luuria kiinni vaan vastaa! Jos puolestaan olet itse soittamassa taivaspuhelua, älä vastauksen kuullessasi sano ”väärä numero”, vaikka et osaisi sanoa muuta kuin ”auta minua”! Sen puhelun kautta saat kokea tulleesi kuulluksi, olevasi rakastettu ja hyväksytty. Syntyy yhteys, jota et varmasti kadu.


Lopuksi annan sinulle ”taivaspuhelinnumeron”. Se ei ole salainen numero. Sen löydät raamatustasi Psalmien kirjasta, luvusta 50 ja jakeesta 15. Jos sinulla ei ole Raamattua, kirjoita tuo kohta google-hakuun. Se kannattaa lukea! Joka tapauksessa ”puhelin vastaajaasi” on nyt jätetty soittopyyntö, johon voit soittaa mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.


Kevätterveisin Hannu-pappi


136 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page