top of page
  • Writer's pictureMikko Ohra-aho

Jumala tuomitsee ja pelastaa

Millainen Jumala on? Tähän voidaan antaa monia vastauksia. Nykyisin on eniten hukassa se, että hän on pyhä (Jes. 6:3). Hänelle yksin kuuluu ylistys ja palvonta (2. Moos. 20:2-5) eikä Hän hyväksy kilpailijoita (Sef. 1:4-6). Koska Jumala on pyhä, hänellä on myös valta pelastaa ja tuomita.


Tuomio on sana, jota ikäiseni 30-vuotiaat ja nuoremmat helposti vierastavat, myös silloin kun puhutaan Jumalasta. Samanmielisyyden tarve voi mennä joskus niin pitkälle, että on vaikeaa ilmaista toiselle jotakin, joka ajatuksena voisi loukata toista. Tässä nuoremmalla sukupolvella on vanhemmilta opittavaa. Vanhempien osalla haaste on mielestäni se, että Jumalan tuomiosta on voitu puhua väärällä korostuksella. Pelastus on liittymistä Kristukseen, ja se tarjoaa paljon enemmän kuin välttymisen tuomiolta.


Miten tuomiosta pitäisi puhua


Pahan läsnäolo maailmassa on totta. Se ilmenee monella tavalla, esimerkiksi ihmisten vaikeissa elämänkokemuksissa, yhteiskunnan pahoinvoinnissa ja sotien keskellä. Riippumatta siitä, oletko kristitty vai et, jokainen odottaa sitä, että paha saisi ansionsa mukaan. Tuomarin roolia ei ole kuitenkaan annettu ihmisille. Sen sijaan Jeesus kutsuu Vuorisaarnassaan seuraajiaan rakastamaan vihamiehiä ja rukoilemaan vainoojiensa puolesta (Matt. 5:44).


Todellinen tuomiovalta kuuluu yksin Jumalalle. Hän on meidän toivomme silloin, kun inhimilliset keinot eivät tuo ratkaisua. Samalla kun odotamme Jumalan oikeudenmukaista tuomiota niille, jotka mielestämme sen ansaitsevat, niin meidän kannattaa muistaa, että emme voi jättää itseämme Jumalan tuomiovallan ulkopuolelle. Kaikki ovat hänen edessään samalla viivalla. Meidän asiamme ei ole arvailla, mihin syntiin toinen on syyllistynyt, mikäli vaikeudet häntä kohtaavat, kuten Jobin ystävät tekivät. Todellisen ja lopullisen turvan elämäämme antavat usko Kristukseen ja Hänelle uskollisena pysyminen (Room. 8:1).


Mikko Ohra-aho

70 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page