top of page
  • Writer's pictureVesa Nyrhinen

Karilla

Mökkijärvemme eteläpäässä on useita karikoita, joita ei näe ennen kuin on niiden päällä. Siellä ei ole pintakiviä, niin että aallokko näyttäisi karikon paikan, vaan karit ovat pinnan alla piilossa. Pitkään järvellä liikkuneena tiedän useimpien karikoiden paikat, mutta silti välttelen moottorilla ajamista sellaisella alueella, jossa niitä on.


Eräällä ystävälläni oli mökki järven toisella puolella ja hän kävi aina vierailemassa meillä veneellä. Kerroin missä karikoita on ja hän vältti ajamasta järven eteläpäästä, josta matka olisi ollut lyhin. Matkan varrelle jäi ainoastaan kaksi karikkoa, joiden välistä olisi tullut ajaa. Tilaa olisi reilusti, noin puoli kilometriä. Kerran katsoin hänen saapumistaan ja kauhistuin nähdessäni hänen ajavan suoraan laajan kivikon yli. Odotin koko ajan rysähdystä, mutta mitään ei tapahtunut. Hän pääsi kivikon yli ilman osumia. Yritin kertoa hänen ajaneen suoraan kivikon yli, mutta ei se häntä hirveästi tuntunut liikuttavan.


Kerran kuitenkin kävi niin, että hän tuli veneellä katsomaan, olisimmeko me mökillä. Sillä reissulla hän ajoi suoraan karikkoon. Moottori osui kiveen ja keikkasi ylös lyöden häntä selkään. Pahemmin ei onneksi käynyt. Potkuri vääntyi ja selkä oli jonkin aikaa kipeänä.


Elämässä voi käydä samoin. Voimme kokea, että olemme ajaneet karille ja että olemme päätyneet umpikujaan elämässämme. Isommilla järvillä pystyy nykyään ajamaan merkittyjä reittejä pitkin. Elämässämme on samoin mahdollista kulkea Raamatun viitoittamaa polkua Jumalan johdatuksessa ja välttää karikot. Vaikka elämässämme tulee vastaan asioita, joita ei sinne toivoisi, ne joudutaan kohtaamaan ja elämään. Pyhä Henki johtaa niidenkin tilanteiden läpi. Vaikeat asiat, joita uskova kohtaa, voivat myöhemmin muuttua kokemuksiksi, joiden avulla he voivat tukea samankaltaisissa tilanteissa painivia ihmisiä.


Lyhin reitti ei aina ole paras elämässäkään. Jumalan seuraaminen on pitkäjänteistä ja se perustuu elävään suhteeseen. Kun suhde on kunnossa, vältämme suuren määrän elämän karikoita. Suhteen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ristillä tekemän sovitustyön vastaanottaminen henkilökohtaisena syntien sovittajana sekä Pyhällä Hengellä täyttyminen.


Hyvää ja siunattua kesää kaikille!


Vesa Nyrhinen

82 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page