top of page
  • Writer's pictureHannu Hietaniemi

Lumen aarteet

Muutaman viime päivän aikana on koko Suomeen saatu kaunis lumikerros, jota seurasi kunnon pakkaset. Aura-autoille ja traktoreille lumentulo on tiennyt runsaasti puuhaa, pitäessään tiet ja piha-alueet lumesta puhtaina. Pakkanen puolestaan on jäätänyt vesijohtoputkia ja moni auto ei ole suostunut lähtemään käyntiin.


Itselleni se on nostanut mieleen monia muistoja lapsuudesta. Paksut lumikinokset joiden alle rakensin tunneleita sekä lumilinnat. Puhdas lumi ja kirkkaat kuun valaisemat peltoaukeat, tähtiä täynnä olevan yöllisen taivaan. Pakkasen aiheuttaessa potkukelkan anturoista ja kengän pohjista narinaa. Muistoissani elää myös lumiset puut ja pensaat, todelliset taideteokset, joita viime vuosina on harvoin nähnyt.


Monesti minua on puhutellut juuri sataneen hangen puhtaus, joka on kätkenyt alleen kaiken lian. Eräässä Lasse Heikkilän laulussa sanotaan: ”Niin kuin on hanki valkoinen kirkkaimman auringon alla, puhdistuu tunto ihmisen armolle antautumalla. Jokainen muisto kunniaton, pois kirjoista taivahan pyyhitty on, kun kaikki synnit on anteeksi annettu Jeesuksen ristin tähden”.


Raamatussa vuorisaarnassa Matt. 5:8 sanotaan ”Autuaita ovat puhdassydämiset, he saavat nähdä Jumalan”. Onko mahdollista olla puhdassydäminen? Kun ajattelee itseään, huomaa kuinka helposti ihmisen sydämeen tarttuu likaa. Profeetta Jeremia kirjoittaa 2:22 ”Vaikka pesisit itsesi saippualla ja käyttäisit paljon lipeätä, saastaiseksi jää sittenkin sinun syntisi minun edessäni, sanoo Herra, Herra”.


Vaikea tilanne, mikä minua auttaa? Eikö riitä, että vähän parantelen tapojani, en tee kenellekään pahaa. Sitä on moni yrittänyt. Eihän se mukavalta tuntunut kun huomaa takkuavansa saippuapalan kanssa ja vaikka sitä olisi syönyt, sydän pysyi syyllisenä. Paavali kirjoittaa Room. 7:18 ”Sillä minä tiedän, ettei minussa, nimittäin lihassani, asu mitään hyvää” Samassa Roomalaiskirjeessä luvussa 3:23 hän toteaa; ”Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”.


Vappuna 1981 lopulta ymmärsin, että en saa puhdasta sydäntä omilla keinoilla vaan tarvitsen ulkopuolista apua. Saadakseni puhtaan sydämen, minun tulee saada elämäni kuntoon Jumalan kanssa. Tuo Paavalin 3 luvun jae 23 jatkuu; ”mutta saavat lahjaksi vanhurskauden (= Jumalalle kelpaavuuden) hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa”. Tuossa oli se mitä itse tarvitsin ja mitä sinäkin saatat tarvita, joka kyselet elämän tarkoitusta.


Raamattu kertoo (Joh. 3:16) kuinka Jumala rakastaa jokaista ihmistä niin paljon, että antoi ainoan Poikansa – Jeesuksen meidän puolestamme ristinkuolemaan, ettei yksikään ihminen hukkuisi, vaan uskomalla Jeesukseen, saisi ensinnäkin kokea syntien anteeksi saamisen ja sen seurauksena iankaikkisen elämän toivon Jumalan yhteydessä sekä sisäisen rauhan, ilon ja vapauden.


Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä sanotaan; ”Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä”.

Tästä löydöstä olen ikuisesti kiitollinen Jumalalle koska tiedän että hän rakastaa minua ja johdattaa minua. Raamattu on itseasiassa Jumalan rakkauskirje meitä kaikkia varten. Tartu siihen ja rukoile että Raamatun sanoma saa avautua sinulle. Ja kun otat Jeesuksen vastaan omaan elämääsi, toteutuu Raamatun kirjoitus; ”puhdassydämiset saavat nähdä Jumalan”.


69 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page