top of page
  • Writer's pictureHannu Hietaniemi

MIKÄ MEITÄ NYT SITTE AUTTAA!

Matt. 6:31-34 ”Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tahi: 'Mitä me juomme?' tahi: 'Millä me itsemme vaatetamme?' Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan. Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa."

Jeesus ei tarkoita, ettemme saa tehdä suunnitelmia etukäteen tai, että ei pidä tehdä mitään tulevaisuutemme eteen. Jeesus opettaa siitä, että emme olisi ”ahdistuneita ja huolissamme huomisesta”. Monesti nimittäin huomaan, että yksi suurimmista peloista saattaa olla se, mitä huomenna tai tulevaisuudessa voi tapahtua. MITÄ JOS –kysymys alkaa ahdistaa ja painaa.


Meillä on varmasti jokaisella ajatuksia, jotka voimme liittää tuon sanaparin yhteyteen kuten terveyteen, työpaikkaan, talouteen mutta myös uskoon liittyviä (luotanko, pysynkö uskossa) asioita. Näitä ”mitä jos” asioita voi olla vaikka kuinka paljon. Raamatun sana kuitenkin tahtoo rohkaista ja vahvistaa sekä osoittaa sen, että meistä huolehditaan.

Matt. 6:33 ”Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.”
Ps. 37:25 ”Olen ollut nuori ja olen vanhaksi tullut, mutta en ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää.”

Taivaan Isä tietää kaikki tarpeemme. Hän ei koskaan hylkää. Hän on uskollinen. Jos hän sallii koettelemuksen, on siitä jo olemassa ulospääsy.

Matt. 6: 26-30 ”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne? Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa? Ja mitä te murehditte vaatteista? Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää. Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä. Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset?

On mahtavaa, että saamme ilolla antaa kaikki päivämme, eiliset, tämän päivän ja kaikki huomisemme Taivaalliselle Isälle. Hän pitää meistä huolen. Jumalan sana osoittaa, että hänen kätensä kannattelevat meitä joka päivä, silloinkin kun on vaikeaa, tai kun emme näe tulevaisuuteen.


Ps. 118:7 ”Herra on minun puolellani ja auttaa minua”
Heb. 13:8 ”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti”

86 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page