top of page
  • Writer's pictureSatu-Marianne Piispa

Johan on mediat!

Vuoden vaihtuessa monella taholla näkee "tilinpäätöksiä" menneestä vuodesta. Tässä postauksessa nostan esiin joitakin kohtia 2020 syksystä, muutoin katselen jo eteenpäin ja tulevaisuuteen myös seurakunnan mediatyön suhteen!


Jonkinlaista tilinpäätöstä tein toki jo ensimmäisen "koronarutistuksen" jälkeen viime kesäkuun lopussa. Tuolloin kirjoittamassani postauksessa nostin esiin kaiken sen mitä viime keväässä (ja edelleen) laskin poikkeuskevään mukanaan tuomaksi siunaukseksi. (Löytyy postauksessa "Seurakuntien murros" -väliotsikon jälkeen.)


Jumala kääntää usein koettelemukset omiensa voitoksi, ja niin uskon tässäkin käyvän. Uskon, että korona ei ole tullut jäädäkseen pyörimään keskellemme 24/7, mutta kaikki ne uudet työmuodot, jotka sen seurauksena ovat syntyneet, tulevat varmasti suurelta osin olemaan osa toimintaamme jatkossakin.


Moni on varmasti viettänyt näillä sivuilla hetken jos toisenkin, ja seurannut meitä myös Youtubessa ja Facebookissa. Mutta tiedätkö silti, mitä kaikkea nettisivuiltamme ja eri kanavistamme löytyy? Tämän postauksen lopuksi saat koosteen, josta on ehkä helpompi sisäistää mitä on tarjolla. Sitä ennen kuitenkin muutama ajatus viime syksystä.


Miten tullaan uskoon???


15. heinäkuuta 2020 aloitimme uuden videosarjan, jossa yksittäiset uskovat kertoivat miten he ovat tulleet uskoon. Miten tulin uskoon? -sarja on kiinnostanut monia. Kaiken kaikkiaan sitä tehtiinkin 19 jakson verran.


Lähtökohta sarjalle oli hyvin yksinkertainen: kertoa äärimmäinen perusasia ihmiselle, jolla ei ole siitä harmainta aavistustakaan. Itsekin etsin vuosikausia "jotain", en edes tiennyt mitä. Etsinnän tiimellyksessä jopa kysyin eräältä "kulttuuriuskovalta" veljeltä miten uskoon voi tulla, mutta vastausta en muista. Uudestisyntymiseen ja Jeesuksen vastaanottamiseen se ei kuitenkaan johtanut.


Evankeliumi, pelastuminen, on kuitenkin äärimmäisen suora, yksinkertainen asia. Ihminen on se, joka on tehnyt siitä kaiken maailman kuorrutuksillaan niin järkyttävän höttöhattaran, että varsinainen asia hukkuu sen alle. Miten tullaan uskoon? Kun joku joskus kysyy tämän kysymyksen sinulta, niin olethan valmis vastaamaan hänelle ja antamaan konkreettinen tieto!


Eksynyttä ihmistä ei auta se, että kehotat häntä menemään "joku kerta kirkkoon" tai papin puheille (toki jos et itsekään ole varma miten uskoon tuleminen tapahtuu, niin siinä tapauksessa tietenkin startti voi tapahtua myös niin).


Ensiapuna kysyjälle voi heti (niin juuri, siinä saman tien huolimatta siitä missä satutte tapaamaan!) kertoa, että Jeesus on tehnyt jo suurimman osan. Jos kysyjä haluaa pyytää Jeesuksen elämäänsä, niin sinä voit olla se ihminen, joka rukoilee hänen kanssaan niin sanotun syntisen rukouksen tai uskoontulo-rukouksen, ja julistaa hänelle hänen syntinsä anteeksi. (Niin juuri, tässä kohtaa sinun ei tarvitse olla pappi paperilla tai yliopiston kirjoilla; riittää, että itse tunnet Jeesuksen omana Vapahtajanasi.)


Mutta siis siihen muurinaukkoon tuo sarja syntyi. Paljastamaan vastauksen kysymykseen, jota vihollinen yrittää kaikin voimin peittää, tukahduttaa ja piilottaa: "Miten voin tulla uskoon ja pelastua". Vastaus on: vain ja ainoastaan Jeesuksen kautta.


Laukkaava Lammas ja muita podcast-tarinoita


Laukkaava Lammas on poukkoillut mukanani jo monia, monia vuosia. Tällä hetkellä minulla on nimen alla privaatti blogi, mutta viime vuonnahan aloimme seurakunnan sateenvarjon alla toimittaa myös podcast-kanavia. Yksi niistä siis juurikin Laukkaava Lammas. Se on tällä hetkellä myös ainoa aktiivisesti päivittyvä kanavamme.


Jaksojen tekeminen on ollut mielenkiintoista, ja olen niiden tiimoilta "joutunut" ottamaan selvää monesta hengellisestäkin asiasta, kun olen ohjelmarunkoja kasaillut. Ohjelmia olen tehnyt pääasiassa yksin, mutta muutamia jaksoja myös uskonystävien kanssa. Jatkossa haaveilen siitä, että saisin useammankin seurakuntalaisen ja uskonsiskon/-veljen mukaan ohjelmiin ja kertomaan ehkä siitä, mitä Jumala on heidän elämässään tehnyt ja kuinka Hän on auttanut.


Kevään uusi videosarja!


Viimeisin Miten tulin uskoon? -sarjan jakso ilmestyi 26.11.2020. Tarkoitus on, että nyt helmikuussa aloitamme aivan uuden sarjan nimellä Yliluonnollista, luonnollisesti!. Samalla tavoin kuin ensimmäinenkin sarja, myös tämä tähtää siihen, että se herättäisi vielä uskosta osattomia Jumalan todellisuuteen.


Kautta aikain ihmiset ovat olleet kiinnostuneita ilmiöistä ja asioista, joille he eivät löydä luonnollista selitystä. Ja useimmiten se kiinnostus vie juuri väärään suuntaan, joka johtaa poispäin Jumalasta. Siksi on tärkeää, että kerromme heille myös tosikertomuksia siitä, miten Elävä Jumala toimii meidän arjessamme. Yliluonnollisesti, mutta meistä katsoen täysin "luonnollisesti"!


Kiitän puolestani (ja sydämestäni) jokaista media- ja rukoustiimissä mukana olevaa. Kukaan meistä ei olisi pystynyt tähän kaikkeen yksin, ja ennen kaikkea: kukaan meistä ei olisi pystynyt tähän kaikkeen ilman Jumalan apua, inspiraatiota, ja voimaa! ❤️


Mikkelin Vapaaseurakunta... Seurakunta, joka t o d e l l a k i n tuntuu kodilta. ❤️


NETTISIVUJEN SISÄLTÖ:


- Ylimpänä pikkukuvina "uusimpia" ilmoituksia ja huomionarvoisia mainoksia. - Kuvakaruselli kuukauden tärpit: tärkeimmät tiedotteet ja tulevat, normaalitoiminnasta poikkeavat tapahtumat. - Blogissa: uusimmat blogipostaukset, jotka päivittyvät viikoittain. - Podcastit: uusimmat podcast-jaksot, päivittyvät kanavien aktiivisuuden mukaan. - Youtube: YT-kanavamme 3 eri soittolistaa. Vas. ylhäällä todistuksia, oik. ylhäällä musiikkia, sekä alhaalla sunnuntaikokouksia ja muita opetuksia. - Kuvakaruselli seurakunnan muuta toimintaa, joka ei varsinaisesti ole esim. pienryhmätoimintaa. - Yhteydenotto- ja rukouspyyntö -lomake: nimensä mukaisesti. Lomakkeen kautta tulevat yhteydenotot ja rukouspyynnöt ohjataan oikeille henkilöille luottamuksellisesti. Rukouspyynnöt käsitellään etunimillä tai (ja erikoisesti) pyydettäessä (tai jos nimeä ei ole laitettu ollenkaan) nimettöminä. Rukoustiimissämme on tätä kirjoittaessa 18 esirukoilijaa, joten palvelua kannattaa hyödyntää!


- Oletuksena kaikki ilmestyneet blogipostaukset samalla sivulla. - Voit rajata postauksia eri kategorioihin. Niitä ovat "usko arjessa", "pastori postaa", "seurakuntaelämä", sekä "vieraskynä". - Pastori postaa -kategoriassa siis seurakuntamme pastorien postauksia, Vieraskynässä nimensä mukaisesti kutsuttuja vieraita. Muutoin blogitiimissä on mukana neljä "rivijäsentä". - Blogi päivittyy uudella postauksella joka viikko maanantaisin. Lomailemme koulujen loma- aikojen mukaan.


- kalenterissa on esillä tarkin ja ajantasaisin tieto seurakunnan toiminnoista.


- Jokaisella pienryhmällä on oma sivunsa, jonne voit klikata ryhmien karttakuvan kautta. - Pienryhmien yhteyshenkilönä toimii pastori Vesa Nyrhinen.

° Tallenteet


- Tallenteet-linkin alta löydät podcastien ja videoiden oman sivun. - Podcastien sivulla on lyhyet esittelyt srk:n yhteydessä toimivista kolmesta eri kanavasta. - Videot-sivulla nimensä mukaisesti viimeksi päivittyneet videot.

° Tutustu ja osallistu


- Keitä olemme ja mihin uskomme? Tällä sivulla kerromme millainen olemme seurakuntana, ja mikä on yhteinen näkymme. - Kysy keikalle. Sivulla lyhyet esittelyt musiikillisista kokoonpanoista, joita voit pyytää tapahtumaasi tai tilaisuuksiin. - Lahjoitukset ja tilitiedot. - Toiminta. Hyvä kooste seurakunnan toiminnoista. Jos olet kiinnostunut palvelemaan seurakunnassa omilla lahjoillasi, niin tämä on sivu, joka kannattaa tsekata ja sen jälkeen laittaa viestiä yhteydenottolomakkeella! - Työntekijät, vanhimmisto ja vapaaehtoiset. Tämä on komea sivu! Mikään seurakunta ei toimi yhden ihmisen voimin. - Vapaaehtoiseksi. Tämän sivun kautta (kuten myös etusivun yhteydenottolomakkeen kautta) voit ilmoittaa halukkuutesi olla mukana seurakunnan työssä vapaaehtoisena. Tässä kannattaa olla rohkea, sillä vaikka seurakunnassa ei juuri nyt sattuisi sopivaa työmuotoa olemaankaan, niin kenties se alkaa sinun yhteydenotostasi! - Yhteystiedot.

° Muuta

- Nettisivujen yläpalkista pääset suoraan myös seurakunnan Facebook- ja Youtube -sivuille. Linkit löytyvät palveluiden kuvakkeiden takaa.

° YouTube-kanava


- Seurakunnan Youtube-kanava löytyy tästä linkistä.


° Facebook-sivu


- Facebook-sivulta löydät tiedon useimmista tulevista tapahtumista (edelleenkin kaikkein varmin tietolähde tässä on seurakunnan nettisivujen oma kalenteri!), sekä kaikki julkaistut videot. Tule tykkäämään!


55 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Σχόλια


bottom of page