top of page
  • Eija Van Riezen

Jos joulua ei olisi

Jos joulua ei olisi, mitä meiltä puuttuisi? Olisi vain kaupallinen talvijuhla, viikonloppuun sovitettu vapaa töistä? Jeesusta ei edes mainittaisi, ettei loukattaisi heitä, joille Hän ei merkitse mitään, eikä joku kokisi sitä vihapuheeksi? Ettei yhdenvertaisuus tai tasa-arvoisuus joutuisi uhatuksi?

”Kaikkeen ne uskontoa tunkeekin, niin kuin jouluunkin”, kerrotaan jonkun tokaisseen. Ensi kuulemalta tuo huvitti, mutta ei kauaa. Näin kauasko olemme ajautuneet todellisesta joulusta? Länsimaisen sivistyksen pohja rakentuu kristinuskolle. Kirkko opetti meidät lukemaan, huolehtimaan köyhistä ja sairaista, rakentamaan yhteiskuntaa tasa-arvoiseksi ja oikeudenmukaiseksi. Olisiko joku pakanauskonto nähnyt vaivaa tämän kaiken toteuttamiseen?


Jeesuksen syntymää on lupa juhlia vielä tänäkin jouluna. Ihmiseksi syntynyt Jumala, joka elää ja vaikuttaa tänäänkin – niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. ”Uskonnon tunkemista tai tyrkyttämistä” jonkun mielestä. Jos tuon mielipiteitäni julki vaikkapa politiikasta tai ilmastonmuutoksesta, kukaan ei yleensä närkästy siitä. Mutta jos totean Jumalan auttaneen minua tähän asti, se on tyrkytystä. Ihmiset poistavat hengen ja asennoitumisen aseestaan varmistimen, kun kuulevat sanat ”Jeesus, Jumala tai usko”. PAM!


Kulunut vuosi on ollut erikoinen maailmalla, Suomessa ja minun pienessä elämässäni. Jäin tammikuussa eläkkeelle. Kevättalvella äitini oli kuolla maattuaan pakkasessa ulkona koko päivän. Hän kertoi olleensa maan ja taivaan välillä. Hän rukoili apua ja näki enkeleiden ympäröivän hänet. Tuon tapahtuman jälkeen vanhempani pääsivät hoitokotiin. Loppukesällä puolisoni kuoli yllättäen, lyhyen sairauden jälkeen. Suurin lohtuni on ollut se, että hän sai kuolla uskossa Jeesukseen.


Jos olisin joutunut kohtaamaan nuo edellä mainitut asiat ilman Jeesusta ja uskoa Jumalan huolenpitoon, missä olisinkaan! Voin vain todeta: Meillä on joulu, meillä on Jeesus, Jumala ja Pyhä Henki! Meiltä ei puutu mitään, meillä on kaikki Hänessä!


Eija van Riezen

62 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page