top of page
  • Eija Van Riezen

Jumalan antamat turvatakuut

Kriisien kautta Jumala tekee työtä elämässämme. Kiinan kielessä sana kriisi muodostuu kahdesta kirjainmerkistä, ”vaara” ja ”mahdollisuus”. Sanan alkuperä kuulostaa melkeinpä hengelliseltä. Vaara ja mahdollisuus - laki ja evankeliumi. Koronapandemia kaikkine rajoituksineen ja itse tartunnan saaminen ovat olleet vaara. Psyykkinen ja fyysinen terveytemme on ollut uhattuna. Ukrainan sota on jälleen uusi vaara, jonka vaikutus ulottuu monin tavoin elämäämme. Mikä on se mahdollisuus, joka näihin edellä kuvattuihin kriiseihin liittyy?


Ukrainan sodan luoma turvattomuuden tunne on johtanut kansamme kääntymään Naton puoleen. Todeksi tulee Raamatun sana: ”Ei tule apua idästä, eikä lännestä, ei vuorisesta erämaasta, vaan Jumala on se, joka tuomitsee; yhden hän alentaa, toisen ylentää.” Ps.75:7. Ihminen turvautuu mieluummin itseensä tai toisiin ihmisiin, ihmisviisauden varaan rakennettuihin järjestelmiin. Kuitenkin meillä on Kaikkivaltias Jumala, joka lupaa: ”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” Ps.50:15. Vaarassa ollessamme meillä on siis kuitenkin mahdollisuus!


Miten paljon pahaa täytyy tapahtua elämässämme ennen kuin ylpeytemme murtuu ottamaan vastaan Jumalan tarjoaman armon ja pelastuksen? Omasta kokemuksestani sanon, että aika paljon! Miten paljon Suomenkin kansan täytyy kärsiä ennen kuin nöyrrymme Jumalan edessä? Vaadimme turvatakuita ja suojelua sieltä ja täältä. Mutta tärkein turvatakuumme on kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.


Eija van Riezen

88 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page