top of page
  • Writer's pictureAila Liukkonen

Jumalan toive

Muutamia kymmeniä vuosia sitten sisareni perhe oli matkalla mummolaan. Saareen oli matkaa, joten siinä oli myös omat haasteensa. Tarkoituksena oli viettää joulu mummolassa, mutta jäät olivat tuolloin niin huonot, ettei matkaa voinut tehdä.


Loppiaiseksi olivat jäät kuitenkin sen verran vahvistuneet, että viisihenkinen perhe uskaltautui matkaan. Perheen lapset, alle neljävuotias Juha ja alle puolivuotiaat pikkusiskot pakattiin soutuveneeseen viimeisen parin kilometrin osuudelle. Aikuiset vetivät venettä jään päällä mantereelta saareen. Mummola vierailu siis onnistui pienten järjestelyjen kautta ja talvikin vihdoin antoi lunta ja pakkaset vahvistivat jäitä.


Usein ihmisillä voi olla haaveita ja erilaisia toiveita päästä matkustamaan. Useimmat varmaan toivovat matkan olevan turvallinen ja perille pääsykin olisi tärkeää. Raamattu kertoo siitä, kuinka Jumalalla myös on toiveita. Yksi toive ehkä ylitse muiden. Hän rakastaa jokaista luomaansa ihmistä niin paljon, että tahtoo meidän olevan iankaikkisesti luonaan. Hän itse on valmistanut meille kodin, jossa ilo ja rauha vallitsevat. On koti, jossa ei ole sairautta, ei sotia, ei kuolemaa, ei pimeyttä. On kultakadut ja Elämän veden virta. On ylistyslaulu Jumalalle.


Olemme kuitenkin kaikki tehneet syntiä ja se pitää meidät erossa Jumalasta. Ei hätää. Jumala on ratkaissut syntiongelman lähettämällä meille Poikansa Jeesuksen. Jeesus on sovittanut syntimme kuolemalla ristiinnaulittuna Golgatalla. Hän on myös herännyt kolmantena päivänä kuolleista ja elää iankaikkisesti. Uskomalla Jeesukseen Kristukseen ja turvautumalla Häneen meillä on mahdollisuus päästä yhteyteen Jumalan kanssa jo täällä kulkiessamme, ja viettää myös ikuisuutemme Hänen kanssaan.


Jeesus on samaa olemusta kuin Isä ja Hän rakastaa meitä Isänsä tavoin. Hän tahtoo olla samassa veneessä kanssamme. Hän voi tehdä matkastamme turvallisen myrskyjenkin keskellä. Hän on lohduttajamme surussa ja Neuvonantajamme vaikeissa valintatilanteissa.


Hän kutsuu meistä jokaista. Hän koputtaa sydämemme ovella ja pyytää, että avaisimme. Hän voi näyttää unia, antaa sanoja ystäviemme ja tuttaviemme kautta. Raamattu sanoo, että Jumalalle kaikki on mahdollista. Hän voi laittaa jopa eläimet puhumaan ymmärrettävillä sanoilla saadakseen tahtonsa ihmisten tietoon (4 Moos.22:28-30). Ihmiselle omin neuvoin ja avuin taivaaseen pääseminen on mahdotonta, mutta juuri tuohon tarpeeseen Jumala itse on vastaus.


Et tehtyä tekemättömäksi saa

Ei saippua sitä voi puhdistaa.

On vain yksi, joka uudistaa voi

Hän koko elämän aateloi.

Vain Jeesuksen veri voi puhdistaa

Vain Hän voi taivaaseen armahtaa

Ristikuolema Hänelle elämän toi

Sen Hän myös seuraajilleen loi.


(Aila Liukkonen 10/2018)


Pääsiäisen sanoma on alati ajankohtainen. Jeesus on tuleva vielä takaisin, ja siihen saakka Hänen hartain toiveensa on saada mahdollisimman monet ihmiset uskomaan, että on olemassa vain yksi tie, joka vie taivaaseen. JEESUS ON TIE, TOTUUS JA ELÄMÄ.


49 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page