top of page
  • Maija Roini-Lahti

Mattopyykin ilo!


Mäntysuovan raikas, tuttu tuoksu leijuu nenään veden loristessa lämpimässä auringonpaisteessa. Harjat suihkivat mattojen pinnoilla ja pienen pitäjän mattopyykkikaukaloiden äärellä järven rannalla on iloinen tunnelma. Matonpesijät tulevat ja menevät parhaina kesäpäivinä aamuvarhaisesta iltaan asti, ja matot kuivuvat nopeasti vilvoittavassa tuulessa. Matonpesu on aina ollut yksi mielipuuhistani kesällä, eikä vähiten sen takia, että mattojen puhdas tuoksu tuo koko kotiin ihanan raikkauden.


Mattopyykistä tulee mieleeni, että minunkin sydämeni tarvitsi, ja tarvitsee edelleen päivittäin, puhdistusta ja raikkautta. Sen voi antaa yksin Jeesus, koska Hän kantoi syntini Golgatan ristillä. Kun olen saanut kokea sen Armon ja Rakkauden, joka Jeesuksessa on, on olo keveä ja puhdas. Se on aivan kuin nuo tuulessa kuivuneilla matoilla, joiden paino vähenee vähintään kaksin- tai kolminkertaisesti niiden kuivuessa. Miten ihmeellinen keveyden ja vapauden tunne! Kun lapsena sain tulla tuntemaan Jeesuksen Vapahtajanani, se tuntui juuri tuollaisena vapautena ja keveytenä. Kuin tuhat kiloa olisi pudonnut olemuksestani.


Joskus elämän vaikeudet ja ahdingot sekä toteutumattomat toiveet ja unelmat saavat katsomaan tuota ”elämän mattoa” väärältä puolelta. On mattoja, joiden alapuoli näyttää erilaiselta kuin päällispuoli, eikä kuvio olekaan samalla tavalla kaunis tai selkeä. Joskus olen katsonut elämääni tuolta pohjapuolelta. Taivaallinen Isäni on silloin joutunut huomauttamaan minulle, että olen katsonut elämää väärästä suunnasta, enkä ole nähnyt sitä kauneutta, joka on siinä oikealla puolella.


Tahdothan sinäkin elää Taivaallisen Isäsi hyvässä suunnitelmassa ja nähdä elämäsi niin kuin Kaikkivaltias Jumala sen näkee? Hän on voimallinen kutomaan sinunkin mattosi juuri sopivaksi siihen suunnitelmaan, joka on sinulle paras.


Annetaan Jeesuksen sovituksen ja anteeksiantamuksen puhdistaa meidät tänäänkin täydellisen sopivan taivaallisen suunnitelman toteutua. Saakoot elämän mattomme värit kirkastua, jos ne ovat haalistuneet, pölyttyneet tai jopa sotkeutuneet, kuten matotkin joskus saavat kengistä kurajälkiä ja muita tahroja.

Näillä ajatuksilla tahdon toivottaa sinulle siunausta elämääsi ja iloa!


Maija Roini-Lahti

56 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page