top of page
  • Writer's pictureManu Rantanen

MISSÄ ON HERRA, RAAMATUN JUMALA?

Vajaa 40 vuotta sitten näin unen siitä kuinka Elias -profeetta otettiin taivaaseen, jättäen vaippansa seuraajalleen Elisalle. Kun profeetanoppilaat jäivät katselemaan kaihoisasti Eliaan perään, Elisa otti vaipan, iski sillä Jordan-virtaa ja huusi: Missä on Herra, Eliaan Jumala? Silloin virta jakaantui ja hän pääsi kulkemaan kuivin jaloin sen poikki. Jumalan voimateot eivät jääneetkään Eliaan aikaan. Kuulin unessa sanat: Meidän tulisi tänään huutaa ”missä on Herra, Raamatun Jumala?”


Raamattu on kautta aikojen synnyttänyt suuria tunteita ja muuttanut miljoonien ihmisten elämän. Sitä on myös kiivaasti vastustettu aina siihen pisteeseen, että sen omistaminen on johtanut vankeuteen, kuten edesmenneessä ateistisessa Neuvostoliitossa. Yhä edelleen Raamatun omistaminen, saati sen lukeminen ja siitä opettaminen on monissa maissa rangaistava, jopa kuolemaan johtava ”rikos”.


Myös ns. kristillisessä Suomessa Raamatun sanaa vastustetaan julkisuudessa ehkä rohkeammin kuin koskaan, vaikka useimmiten ei edes tiedetä, mistä puhutaan. Rienaaminen on yksi TV-viihteen muoto ja uskoon ”hurahtamisen” leimaaminen mielenvikaisuudeksi on sallittua (esim. Esko Valtaoja https://www.ts.fi/puheenvuorot/4419739), eikä se johda viharikostutkintoihin. ”Toinen on tasa-arvoisempi kuin toinen”.


Uskovalle Raamattu ei ole kiistelyn aihe, vaan hengellisen ravinnon jokapäiväinen lähde. Jeesus itse sanoi ihmisen elävän jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee (Matt. 4:4). Raamattu on uskovalle myös lohdutukseksi (Room. 15:4). Jeesus ei myöskään valikoinut Raamatusta jotakin ja heittänyt vaikeaselkoisempia kohtia sivuun, vaan totesi että ”Raamattu ei voi raueta tyhjiin” (Joh. 10:35). Raamatun ymmärtäminen tapahtuu Pyhän Hengen kautta (2Pt. 1:21), ja tämä ihme alkaa tapahtua jokaiselle silloin, kun hän kääntyy Kristuksen puoleen ja saa iankaikkisen elämän toivon lahjana.

Nyt on hyvä aika tutkia Raamattua. Pyydä apua joltain uskovalta, jos koet, ettet sitä ymmärrä. Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta (Room. 10:17). Haastan myös kaikkia uskovia rukoilemaan, että Raamatun Jumala laskisi jälleen siunaavan kätensä Suomen kansan ylle.


84 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page