top of page
  • Writer's pictureSatu-Marianne Piispa

Onks sul kelloo?

7Minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa varteen tämän kirjan profetian sanat!” 12”Minä tulen pian, ja palkkani on minun mukanani antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.13Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. (Ilmestyskirja 22:7, 12-13, RK)


Niin... Tämä postaus tulee sukeltamaan melko syvälle, mutta teet hyvin, jos jaksat lukea loppuun. Jeesus todellakin elää, ja Hän on olemassa oleva Persoona. Hän on tullut keskelle meidän arkielämäämme tuomaan TOIVON toivottomalle ja RAUHAN rauhattomalle, kuten eräs laulu sen kauniisti ilmaisee. Mutta lähdetäämpä sukellukselle!


Montako kokonaista vuosikymmentä Sinulla on jo takanasi? 10, 20,30, 40, 50? Ehkä jopa enemmän? Niihin vuosiin, olkoompa niitä kuinka vähän tai paljon tahansa, mahtuu monta kuukautta, paljon enemmän viikkoja, tuhottomasti päiviä, puhumattakaan tunneista, minuuteista, sekunneista...


Jokainen sekunti kasvaa arvossaan, mitä vanhemmiksi tulemme, mitä lähemmäs oman lähtömme hetki tulee. Jos tietäisit, että on menossa elämäsi viimeinen tunti, niin mitä tekisit? Niin vaikeaa kuin se onkin todella tajuta, niin se tulee tapahtumaan yhtä lailla Sinulle kuin minullekin.


Montako kertaa näiden elettyjen vuosiesi aikana joku on tullut kysymään Sinulta: "hei anteeks, onks sul kelloo"? Montako kertaa olet itse sitä kysynyt?


Joskus tämä kansikuvan ja postauksessa näkemiesi kuvien työ oli mukana kristittyjen taiteilijoiden näyttelyssä Alankomaissa. Sinne nimi täytyi kääntää, ja siitä tuli "Gotta watch? Gotta watch!". Siihen sisältyy hyvin paljon ja monentasoisia ajatuksia. "Gotta watch?" voi tarkoittaa "onks sul kelloo", tai "paljoks kello on?". Kun siihen laittaa huutomerkin perään, merkitys on aivan toinen: "VARO!", tai "Täytyy olla varovainen!", tai "Täytyy varoa/olla varuillaan!".Kuvien työ sai alkunsa kun löysin kirpputorilta taskukellon, jossa oli leijonan kuva sekä kannessa kellon ollessa suljettuna, että varsinaisessa kellotaulussa. Uskovalle se lähes poikkeuksetta tuonee mieleen "Juudan Leijonan", jolla siis viitataan Jeesukseen, joka kuului Juudan sukuun. Kelloa katsoessani koin Pyhän Hengen puhuttelevan minua monesta asiasta liittyen aikaan sekä henkilökohtaisesti, että maailman suhteen.


Kellon ympärille siis syntyi kuvassa näkyvä työ, jonka rakensin entiseen avainkaappiin. Monilla väreillä on minulle henkilökohtainen merkitys "Jumalan asioissa". Maassa oleva hopean värinen hiekka kuvastaa taistelua, Jumalan armeijaa, Hänen voimaansa ja voittoansa.


Miten "tullaan uskoon"?


Työ on suunnattu ensisijaisesti Sinulle, joka et vielä tunne Jeesusta henkilökohtaisesti. "Uskoon tuleminen" on aivan konkreettinen asia ja teko. Se ei ole sitä, että käyt kerran vuodessa kirkossa tai suoritat vaikka joka viikko kaikki mahdolliset sakramentit, ja olet älyttömän kiva ja muutenkin kunnon kansalainen. Ei. Raamattu opettaa, että pelastua voi ainoastaan Jeesuksen Kristuksen kautta. Jeesus itse sanoi, että Hän on "tie, totuus ja elämä", eikä kukaan tule Isän luo muutoin kuin Jeesuksen kautta. (Joh.14:6.)


Huomaa: EI KUKAAN! Se tarkoittaa ihan jokaista. Myös Sinä sisällyt tähän joukkoon, kuten minäkin. Raamattu opettaa, että Jumalalla on kaikki hallintavalta. Se on täysin totta. Mutta on eräs asia, joka tavallaan "ylittää" jopa sen: Sinun oma tahtosi. Katsos, Jumala ei tee meistä uskovia väkisin. Me saamme itse päättää, haluammeko ottaa todesta Hänen ilmoituksensa.


Jos haluamme, se tarkoittaa, että haluamme oikeasti päästä sinne "Taivaaseen" mistä niin usein puhutaan. Ja... niin: "Tien sinne te tiedätte" (Joh.14:4). -> ("Jeesus vastasi:”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani." Joh.14:6).

Lopuksi vielä kirje Sinulle!


Rakas Sinä.


Ota vaarin Raamatun profetian sanoista, sillä ne ovat ELÄMÄ sille, joka niin tekee. Tiedän, että olipa ulkoinen statuksesi ja yhteiskunnallinen asemasi mikä tahansa, niin jossain kohtaa elämässäsi olet sillä yksinäisellä paikalla, jossa pohdit sen tarkoitusta. Kyseenalaistat oppimiasi ja opetettuja "totuuksia", mietit mikä on elämäsi, ja elämän ylipäätään, tarkoitus. Mietit vaihtoehtoja jollekin itseäsi ja tätä maailmaa suuremmalle.


Voin omasta puolestani kertoa Sinulle, että henkilökohtaisesti en pelkästään usko, vaan myös tiedän että Jumala on todellinen. Olen omin silmin nähnyt paljon niitä tekoja, joista Raamattu kertoo. Ne tapahtuvat aivan samoin tänä päivänä kuin Raamatun aikana. Tiedän, että niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, "Universumin Luoja" haluaa olla ja on meidän kanssamme vastavuoroisessa kontaktissa.


Tiedän, että Jumala on todellinen, koska silloin kun itse kohtasin Jeesuksen (Mikkelin poliisilaitoksen edessä keskellä kirkasta päivää) sain kokea täysin järjellä käsittämättömän RAUHAN sydämessä. Jos olet ihmetellyt jotakuta niin sanotusti "uudestisyntynyttä uskovaa", rehellistä "hihhulia", että mikä hänessä oikein on niin erikoista, niin vastaus on tämä: PYHÄ HENKI. Se on Hän, joka rauhan antaa!


Kun annat Jeesukselle luvan tulla sydämeesi, vakuutan Sinulle, että elämääsi alkaa palautua värit. Ehkä ne tulevat isolla rysäyksellä, ehkä pikkuhiljaa. Mutta ne tulevat! Samalla pääset itse todistamaan sitä, mitä on konkreettisesti omistaa Rauha sydämessään.


Laitan tähän pari linkkiä, jos haluat pohtia asioita ja omaa elämääsi. Seurakuntamme YouTube-kanavalla on mahtavia todistuksia eli uskovien ihmisten kertomuksia siitä, miten he ovat tulleet uskoon. Linkki tuohon nimenomaiseen soittolistaan on tässä.


Lisäksi linkki podcast-jaksoon, jonka olen tehnyt Laukkaava Lammas -kanavalleni. Tässä nimenomaisessa jaksossa kerron oman vastaukseni kysymykseen "miten tullaan uskoon?". Jos vielä olet kiinnostunut kuulemaan, miten minä tulin uskoon, löydät jakson tästä linkistä. Laukkaava Lammas -kanava löytyy myös sekä Spotifysta, että Apple Podcasts -palvelusta ja videomuodossa Youtubesta.


Siunauksin,

Satu-Marianne


80 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Σχόλια


bottom of page