top of page
  • Writer's pictureLotta Pylkkänen

Paras ystävä

Hyvän ystävän määritys, ainakin näin teoriassa, on helppoa. Hyvä ystävä kuuntelee, on läsnä, kyselee kuulumisia, on aidosti kiinnostunut elämästäsi, lohduttaa, ajattelee parastasi, on luotettava, iloitsee kanssasi, suree kanssasi jne.


Ystävät ovat siunaus ja tarvitsemme ystäviä. Jokainen tarvitsee ainakin yhden hyvän ystävän. Tilastot kuitenkin kertovat, että joka viides suomalainen tuntee itsensä yksinäiseksi, ainakin ajoittain. Se on surullista. Minäkin olen tuntenut yksinäisyyttä elämäni aikana. Ei sillä, etteikö ympärilläni olisi aina ollut rakastavia ihmisiä ja sellaisia, joille olisin voinut puhua. En ole aina pystynyt avautumaan niistä kaikkein syvimmistä ajatuksista tai asioista, jotka ovat erityisen kipeitä.


Ihmisiin joudumme myös pettymään. He eivät aina täytä kaikkia noita alussa mainittuja kriteerejä. Tulee riitoja, välirikkoja, väärinymmärryksiä, luottamuksen puutetta. Ystävyys voi katketa mitä erilaisimmista syistä. Toki sopuun on aina hyvä pyrkiä, mutta aina se ei ole itsestämme kiinni. Se on inhimillistä sekin, sillä eihän meistä kukaan ole täydellinen.


Mutta on yksi, joka on täydellinen ja joka voi täyttää kaikki tarpeemme ja kaikki mahdolliset kriteerit. Hän on äärimmäisen luotettava, rakastava, lempeä ja anteeksiantava. Hän ei koskaan jätä eikä hylkää. Hänen luokseen voi mennä aina, oli kyse mistä asiasta tahansa. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, eikö? Mutta totta se on! Tämän ystävän nimi on Jeesus. Hän on minun paras ystäväni, aivan ehdottomasti. Ei ole yhtäkään asiaa, jota Hän ei tietäisi minusta. Hän tuntee minut pohjamutia myöten. Ja kyllä, sitä mutaa sieltä löytyy myös. Hän hyväksyy minut silti! Voin mennä AINA Hänen luokseen ja kertoa kaikki salaisuudet, vaikka Hän ne jo tietääkin. Hän on aina lähelläni ja

tavoitettavissa 24/7. Hän on antanut ja antaa anteeksi kaikki rikkomukseni, laiminlyöntini, pahuuteni, mutta myöskin iloitsee kanssani ja antaa sellaisen riemun sydämeen, jollaista mikään tässä maailmassa ei voi antaa.


Kaikista suurimman lahjan Hän antoi ristillä, kun kuoli puolestani. Voiko parempaa ystävää ollakaan? No ei voi! Jos et vielä tunne Häntä, niin tiedä, että Hän odottaa juuri sinua. Hän haluaa olla sinunkin paras ystäväsi. Hän lupaa olla kanssasi elämän jokaisena päivänä loppuun asti.


Oikein ihanaa ja siunattua Ystävänpäivää! <3

111 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page