top of page
  • Writer's pictureLotta Pylkkänen

Puhutaan elämää!

Äh, taas minä möläytin! Ups, sammakko pääsi suusta! Minä ja minun suuri suuni! Saisinpa sanani takaisin! Kuulostaako tutulta? Uskon, että kuulostaa. Varmasti jokainen meistä on joskus sanonut jotain, jota ei ole tarkoittanut tai jota on myöhemmin katunut.


Sananlaskut 18:21 “Kielen varassa on elämä ja kuolema - niin kuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmää.”

Niin. Kielellä on siis valtava voima, joko satuttaa ja tuhota tai rakentaa ja rakastaa. Kun sanomme loukkaavia ja satuttavia sanoja, saatamme vedota impulsiiviseen luonteeseemme, väsymykseen, ärsyyntymiseen tai johonkin muuhun. Oli miten tahansa, syy ei ole kenessäkään muussa kuin itsessämme. Voimme tehdä tietoisen päätöksen hallita suustamme ulos tulevia sanoja.

Sananl. 21:23 “Joka suutaan ja kieltään varoo, varjelee itsensä ahdingoilta.”

Kauniit, positiiviset ja kannustavat sanat saavat uskomattomia aikaan. Harkitse siis sanojasi. Sanasi voivat muuttaa kaiken!

Sananl. 16:24 “Ystävän sanat ovat nuorta hunajaa: makeat mielelle, virvoittavat ruumiille.”

Onko se sitten helppoa hallita sanomisiaan? Onko helppoa olla antamatta takaisin, kun joku läheisemme tai vaikka tuntematonkin loukkaa meitä? Ei varmastikaan ole. Voimme silti aina rukoilla ja pyytää Jumalalta, että Hän auttaisi meitä olemaan tietoinen jokaisesta sanasta, joka lähtee suustamme. Täydellisyyttä Jumala ei vaadi, koska siihen emme koskaan pystyisikään, mutta uskon, että jo altis sydän muutokseen on Jumalalle mieleen.


Sananl. 18:4 “Syvä kuin meri on harkittu puhe, virraksi paisuu viisauden lähde.”

Myös sillä, miten puhumme itsellemme ja itsestämme, on merkitystä. Jos koko ajan ajattelemme itsestämme negatiivisesti, se vaikuttaa koko elämäämme ja siitä saattaa tulla todellisuutta. Vihollinen haluaa tuoda elämäämme valheita, painaa alas ja lannistaa, mutta meidän rakas Taivaan Isä, meidän Luojamme sanoo, että olemme Hänen lapsiaan, Hänen valittujaan, Kuninkaan tyttäriä ja poikia!


Positiiviset sanat itsellemme ovat hyväksi meille kokonaisvaltaisesti. Jumala loi meidät elämään ja nimenomaan yltäkylläiseen elämään! Puhutaan siis elämää itsemme ja toisten ylle.

Siunattua hiljaista viikkoa sinulle!

Ps. 119:171-172 “Kummutkoon ylistys huuliltani: sinä opetat minulle määräyksesi. Laulakoon suuni sinun lupauksistasi, sillä käskysi ovat hyvät ja oikeat.”

87 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page