top of page
  • Writer's pictureManu Rantanen

Rauhoitutaan Jeesuksen edessä

Suomalaiset ovat uutisia seuraavaa kansaa. Useimmat meistä tietävät, kuinka monta henkilöä tänään on saanut koronavirustartunnan ja mitä USA:n tai Venäjän presidentit ovat viime aikoina puuhailleet. Tiedämme luultavasti myös sen, minkälaisia kärjistyneitä mielipiteitä eri kuplissaan elävillä on juuri nyt oikeista syömistavoista tai ilmastonmuutoksesta. Ehkä tiedostamme myös sen, että parhaillaan maapallollamme on menossa eläinten sukupuuttoaalto ja että orjuus on eri muodoissaan totta edelleen. Uutisvirta jatkuu yhä kiivaampana ja räikeämpänä, samalla kun kärjistynyt somekeskustelu saavuttaa uusia pohjanoteerauksia.


Olemme pandemian keskellä pakotetut enemmän tai vähemmän jäämään omiin oloihimme, ja monet meistä tekevät myös leipätyötämme kotoa käsin. Samanaikaisesti nuoremme uupuvat, poliitikkoja lähtee helpompiin hommiin ja mielialalääkkeitä käytetään yhä enemmän. Olisiko näillä asioilla jotain yhteyttä: Ihmisten loppumattomien mielipiteiden virta, yhä huolestuttavammat uutiset samalla kun olemme mielestämme pakotettuja pohtimaan näitä raskaita asioita melkoisen yksin?


Jeesus sanoi: ”Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saatte levähtää vähän.” Väkeä näet tuli ja meni koko ajan, eikä heillä ollut aikaa edes syödä. Niin he lähtivät veneellä syrjäseudulle omiin oloihinsa. Mark.6:31-32 (UT2020)


Jeesuksen opetuslapset olivat erilaisessa mutta silti samankaltaisessa tilanteessa parituhatta vuotta sitten. Kiire ja loputtomat ihmisten puheet, kiistelyt ja vaatimukset vaativat kaiken energian. Jeesus näki oikean johtajan tavalla missä mennään ja vihelsi pelin poikki. Oli aika rauhoittua ja olla hetki vain Jeesuksen kanssa Jumalan kauniin luonnon keskellä.


Kun sinä rukoilet, mene perimmäiseen huoneeseen, lukitse ovi ja rukoile siellä Isääsi salassa. Isäsi näkee salatut teot…. Matt.6:6 (UT2020)


Ohje Jumalan edessä olemiseen on hyvin käytännöllinen. Mene rauhalliseen huoneeseen ja lukitse se. Nykyään voisi lisätä: Sulje digitaaliset härpäkkeesi. Kaikki. Ja rukoile Isää, anna levottoman mielesi rauhoittua ja odota Häntä.


Tulkaa minun luokseni kaikki te, jotka olette uupuneet taakkanne alle. Minä annan teidän levähtää. Ottakaa minun taakkani hartioillenne ja katsokaa minusta mallia. Minä olen maltillinen ja sydämeltäni vaatimaton. Kun otatte minusta mallia, löydätte levon ja rauhan. Matt.11:28-29 (UT2020)


Jeesus kutsuu luokseen ja jättämään sellaiset taakat Hänelle, joita ei ole koskaan meille tarkoitettukaan. Sen sijaan Hän ojentaa jälleen meille sen taakan, joka kristitylle sopii. Se ei uuvuta, vaan parantaa. Se johtaa maltillisuuteen, hiljaisuuteen ja levollisuuteen. Ei vain ulkonaisesti, vaan myös sisäisesti. Opitaan Jeesukselta tämä sisäiseen terveyteen ja rauhaan johtava tie.


84 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page