top of page
  • Maija Roini-Lahti

Tavallisena ihmisenä mukana tavattoman suuressa

Tuona kesänä, noin kaksikymmentä vuotta sitten, marokkolaisen lastenkodin jokainen rautasänky oli täynnä pieniä ja vähän isompiakin taaperoita samassa huoneessa. Välillä joku pieni asukas joutui sairaalaan, ja saattoi jäädä sille tielleenkin. Pieni Larbi katseli tummilla sumuisilla silmillään harhailevasti, kasvoillaan hieman surullinen perusilme. Hän ei koskaan hymyillyt eikä itkenyt, vavahteli vain äänettömästi. Viikkojen silitysten, laulujen ja keinuttelujen jälkeen tuli SUURI yllätys: Larbin huulilla häivähti hymy! Ja itkuun löytyi ääni, pieni, mutta niin merkittävä. Se oli kuukauden vapaaehtoistyön valtava hedelmä.


Osallistuitko loppuvuodesta 2022 Joulun Lapsi -keräykseen? Rukoilitko 'kenkälaatikkopakettien' puolesta tai täytitkö laatikon itse pienillä rakkauden lahjoilla? Tai teit virtuaalipaketin? Ehkäpä neuloit sukkia tai ostit sellaiset valmiina paikallisille pakolaisille, jotka tulivat sodan jaloista Ukrainasta. Ehkä annoit sukat naapurin lapsille tai joululehden jollekin yksinäiselle. Mikä onkaan ollut sydämesi näky ja oma paikkasi, se on TÄRKEÄ.


Sinäkin olet saattanut olla lyhytaikaisessa avustus- tai lähetystyössä lähempänä tai kauempana, aktioissa tai erilaisissa projekteissa sen Jumalan Rakkauden vaikutuksesta, jota olet saanut kokea. Vapaakirkon lähetysjohtaja Nanna Rautiainen mainitsi SVK Mission -lehtisessä (Suomen Vapaakirkon lähetystyö 2023), kuinka varsinaisia työsuhteessa olevia lähetystyöntekijöitä on nykyisin vähemmän kuin vuosikymmeniä sitten. Evankeliumi leviää kuitenkin niin monella tavalla, ja eri lähetysjärjestöt tekevät myös yhdessä paljon työtä eri puolilla maailmaa. Nannakin totesi kirjoituksessaan, että “näkökulmalla on väliä”, eivätkä yksittäiset luvut ja tilastot kerro koko totuutta.


Meidän Jumalamme on suurempi kuin ymmärrämme ja Hänen ajatuksensa ovat niin paljon laajemmat ja syvemmät kuin meidän ajatuksemme! Oletko yllättynyt joskus siitä, kuinka hienovaraisesti ja täydellisesti Hän pitää meistä huolen ja samalla kutsuu meitä kulkemaan askeleissaan ja palvelemaan, vajavaisina ja epätäydellisinä? Hän niin hyvin tietää sen!


Olisinko voinut tietää reilut kaksikymmentä vuotta sitten, kuinka nuo marokkolaisen lastenkodin kokemukset olisivat vuosia myöhemmin tärkeitä omassa henkilökohtaisessa elämässäni, kun sain tuona kesänä vauvaiässä olleen ihanan adoptiolapseni kotiin? On kuitenkin erilaista kiintyä lapseen ja oikeasti kokea äitiyttä, kun lapsi on leikki-ikäinen. Emme olleet saaneet kokea vauva-aikaa yhdessä, mutta Jumala oli nähnyt tämän jo aiemmin ja antanut tuon kokemuksen. Eräänä vaikeana hetkenä kipuillessani tunteideni kanssa muistin erään vauvan tuolta lastenkodista. Hän muistutti kovasti omaa lastani ja tuossa muistossa sainkin nähdä ikään kuin oman lapseni vauvana. Kuinka ihmeellinen onkaan Jumala! Hän rakensi näin sidettä välillemme jo vuosia aikaisemmin.


Me elämme tätä elämää lähetyskäsky sydämessä, koska olemme uskovina sen todistajia, kuka Jeesus on ja mitä evankeliumi on. Hän johdattakoon meitä kaikissa asioissamme. Olen varma siitä, että saamme nähdä ihmeitä, aivan kuten tapahtui noissa kertomissani elämänkokemuksissa. Vapaakirkon lähetyksen slogan kuuluu “Tavallisia ihmisiä mukana tavattoman suuressa”. Olemmehan edelleen tänä uutena vuotena 2023 jokainen mukana!

85 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page