top of page
  • Writer's pictureVilma Laaksovuori

Unelmia ja tömähdyksiä

Seisoin olohuoneessa kärttyinen maitohirmu sylissäni. Maitohirmukin kuitenkin rauhoittui, kun siirryimme isosiskon huoneen ovelle. Ovelta katselimme isosiskon ja isän maatilaleikkiä. Maatilalla oli ainakin lammas, hevonen, possu ja panda sekä leijonanpentu. Kaikki eläimet olivat samassa aitauksessa. Hieman erilainen maatila siis.

Leijonanpentu kiipesi maatilan katolle, mutta tippui. Isokokoinen pandakin kiipesi katolle. Panda näytti söpöltä katonvaltiaana. Tömpsistä! Pandakin kuitenkin tippui. Leijonanpentu ja panda näyttivät olevan väärällä farmilla väärän unelman kanssa.

Oletko sinäkin tavoitellut unelmaasi ja tippunut kuin leijonanpentu ja panda? Kenties olet tavoitellut sitä väärässä paikassa tai väärään aikaan? Tai onko unelmasi kaatunut epäonnistuneeseen toteutukseen? Tai ehkäpä et ole erottanut omia unelmiasi toisten unelmista? Tai unelmasi hukkuvat liiallisiin mahdollisuuksiin?

Minä ainakin usein löydän itseni kompuroimasta haavekasojen päällä, näkemättä kuitenkaan selkeää unelmaa omassa elämässä. Ja usein olen katsellut aidan yli, ihmetellen muita. Kuinka kaikki muut tietävät tarkalleen mistä unelmoivat, mitä kohti kulkevat?

Tiedän mistä sylissäni oleva maitohirmu unelmoi. Hänen mielestään voisin olla 24/7 auki oleva maitobaari. Itse kyllä jo unelmoin maitobaarin lakkauttamisesta, vaikkakin se on myös luopumista. Odotukseni on käymässä toteen. Kun taas maitohirmu tulee kokemaan suuren pettymyksen, tömähdyksen.

Tömähdyksiltä ei voi välttyä. Jotkin unelmat, joita koin nuorempana, tuntuvat nykyään kaukaisilta, osa jopa hassuilta. Ihan niin kuin maatilan katolla elelevä panda. Joitain unelmia ihmettelen silti yhä ja odotan. Matkan varrella olleet unelmat kertovat tarinaa. Mitä luulin olevani ja voivani? Entä kuka olen ja mitä voin? Jos en voi, niin kuka voi?

Monien unelmiemme kohdalla voimme kyllä varmasti paljonkin. Mutta kaikista parasta on kulkea Jumalan johdattamissa unelmissa. Hänen aikatauluissaan ja tavoissa. Lopulta kuitenkin suurimmatkin unelmamme ovat pieniä meidän elämämme mittakaavoissa. Silti pienimmätkin unelmamme voivat olla suuria Jumalan näkökulmasta. Eiköhän siis tömähdyksemmekin voi myös kääntyä Jumalan käsissä parhain päin.

Maatilaleikin katselu on alkanut tylsistyttää maitohirmua. Eläinten kiipeily ja tippuminen ei enää naurata. Nyt maitohirmu muistuttaa minua omasta unelmastaan. Vielä hetken se on hänelle totta. Kohta unelma murskautuu, mutta näin unelmat myös kehittyvät ja mukautuvat. Nyt kuitenkin keskitytään vielä tähän hetkeen, sillä onhan tämäkin hetki arvokas ja jopa toteutunut unelma.

70 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page