top of page
  • Writer's pictureSanteri Halonen

Uusi rohkeus

“Rohkeus ei ole sitä, ettei koskaan pelkäisi vaan sitä, että uskaltaa tehdä, vaikka pelkää.” Mieleen tuli kuultu viisaus joltain oppitunnilta. En kokenut nuorena olevani erityisen rohkea, väistelin mieluummin vaikeat tilanteet kuin kohtasin ne. Samaan aikaan ihailin elokuvien ja tarinoiden rohkeita sankareita, jotka taistelivat oikeuden puolesta. Halusin ehkä itsekin olla ritari ja soturi.

Tulin uskoon ja sain ymmärtää, että Jeesus on lahjoittanut meille kaiken muun ohessa myös rohkeuden. Hänessä. Tämä rohkeus ei ollutkaan omaa rohkeuttani vaan perustui siihen, että meidät on Jeesuksessa tehty kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita Hengen virassa. Ja tähän toivoon perustuen, olemme aivan ROHKEAT (2 Kor. 3:12). Minusta siis tuli palvelija ja soturi, Herran joukkoihin. Ja hän antoi rohkeuden.

Maan valloitukseen lähtevälle Joosualle Herra sanoi: “Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin" (Joos. 1:9). Kuljemme usein alueilla ja kohtaamme tilanteita, jotka vaativat rohkeutta. Rohkeutta vaatii myös toimia oikein, vaikka joutuisi tekemään seisomaan sen puolesta näennäisesti yksin.

Myös opetuslapset saivat rohkeuden: “Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti” (Apt. 4:31). Raamatun kohdassa Pyhän Hengellä täyttymisen seuraus oli puhua sanaa rohkeasti.

Tässäpä uusi rohkeus, ei omamme vaan Hänen. Olemme Hänen omaisuuskansaansa ja saamme ottaa maata haltuun siellä, mihin Herra on meistä itse kenetkin asettanut. Tuomaan esiin totuutta, rakastamaan Jumalan rakkaudella ja olemaan suolana ja valona.

Kun heräät huomenna uuteen päivään ja lähdet päivän toimiisi, missä sinä tarvitset rohkeutta ja missä otat “maata haltuun”, niin kerrotko uskostasi työkaverillesi, johon olet Herralta kokenut kehotusta? Otatko rohkeasti askeleen sen palvelualueen suuntaan, johon Herra on kehottanut astumaan? Luotatko, että Herra vastaa pyyntöösi, jota olet Häneltä anonut? Seisotko totuuden puolesta vaikka muut olisivat eri mieltä?

Meistä tulee rohkeita, koska vietämme aikaa Herran kanssa ja koska tiedämme että Hän on turvamme. Daavid oivalsi tämän ja sanoitti sen Psalmiin 18 uskomattoman hienosti: “Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni” (Psalmi 18:3).


85 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page