top of page
  • Birgitta Puha

Vuosi vaihtui  ̶  Jumalan armo pysyy

Vuosi vaihtui. Mitä uutta se tuo elämääni, mitä vanhaa jää elämääni? Vuoden vaihtuessa on tapana lupailla asioita, kuten: ”Aloitan terveellisen elämän, aloitan liikunnan, lopetan päihteet, olen enemmän yhteydessä ystäviin, aloitan laihdutuskuurin, olen Sanan äärellä enemmän, otan itselleni enemmän aikaa”. Kaikki hyviä asioita ja nämä kaikkihan voi aloittaa milloin vain.


Mietin mennyttä vuottani. Paljon mahtuu asioita yhteen vuoteen. Kun vuosi vaihtui, jäikö arkeni ennalleen? Kyllä jäi, ja siitä jatkan mihin jäin. Elämässäni on ollut yksi suuri uusi asia ja muutos, joka ei ollut oma suunnitelmani. Se oli, kun sain antaa elämäni Jeesukselle. Se ei tapahtunut uutenavuotena, mutta siitä alkoivat elämäni uudet vuodet.


Jumalan armo pysyy yhtä vahvana, luotettavana ja mahdollisuutena vuodesta toiseen. Se ei jää vanhaksi asiaksi tai saamatta. Sitä ei tarvitse teoin tavoitella, vaan Jumala antaa armonsa sille, joka sen vastaanottaa, koska se on lahja. Jeesus sovitti syntimme Golgatan ristillä, ja se on Jumalan armoa ja lahjaa. Hän tulee meitä vastaan ja antaa kalleimman lahjan: uskon ja armon.


Jumalan huolenpito antaa voimaa, joka vahvistaa päivästä toiseen askeleeni. Vuodesta toiseen Jumalan armo auttaa armahtamaan kanssakulkijoita, Jumalan huolenpito auttaa kestämään elämän haasteet, kipuilut ja ahdingot. Jumalan rakkaus tuo kiitollisuutta, iloa elämäni uudistamisesta ja pelastumisesta iankaikkiseen elämään.


Uusi vuosi on elämässäni edelleen täynnä Jumalan huolenpitoa, rakkautta ja armoa sekä johdatusta. Tähän saan tänäkin vuonna luottaa. Saan pyytää Jumalalta johdatusta ja voimia jättää sen, mikä ei ole hyvästä ja asiat, joille en mitään mahda. Saan pyytää Häneltä viisautta elää Hänen lähellään.

Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta  ̶  se on Jumalan lahja  ̶  ette tekojenne kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme Hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme. (Ef. 2:8-10)


Vuosi vaihtui, mutta Jumalan armo pysyy. Tämän haluan säilyttää. Jumalan lahjaa on uusi vuosikin, uusi kuukausi, uusi päivä. Jumala luo uutta hetki hetkeltä minussa, Hän poistaa vanhaa huonoa ja luo uutta eheää sisimmässäni.


Siunattua ja armorikasta uutta vuotta juuri sinulle ja meille kaikille!

65 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page